Pogledajte mapu svih fudbalskih klubova i liga u BiH

1
Radiosarajevo.ba

Facebook stranica "Od Kulina Bana do Olivera Kahna" objavila je mape svih fudbalskih klubova u BiH, rangova takmičenja, te mape svih fudbalskih liga u našoj zemlji.

Sistem fudbalskih takmičenja u Bosni i Hercegovini organizovan je u sedam rangova. Prvom rangu pripada Premijer Liga BiH koja se igra na području cijele države.

Drugi rang takmičenja čine Prva liga FBiH i Prva liga RS-a, dok se lige entiteta dalje dijele prema geografskim zonama. Slijede četvrti, kantonalni/regionalni rang, peti je kantonalni/područni rang, a šesti i sedmi su kantonalni/općinski rang i općinski rang.

Šest ljiljana u plavom štitu: Na današnji dan usvojeni zastava i grb Republike Bosne i Hercegovine

U Bosni i Hercegovini igra ukupno 519 klubova koji su raspoređeni u 45 liga.

Urednici facebook stranice "Od Kulina Bana do Olivera Kahna" uradili su izvanredan posao i mapirali svih 45 liga, uključujući i najniže rangove.

Uz mapiranje cijele bosanskohercegovačke fudbalske piramide, objavili su i informacije o aktuelnim prvacima i statistiku vezanu za svaku od liga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak