Počinje UEFA Liga prvaka u Sarajevu: Samira Hurem najavila spektakl na Koševu

0
Radiosarajevo.ba

Sedam dana ostalo je do početka utakmica UEFA Lige prvaka u gradu Sarajevu. Igračice SFK 2000 Sarajevo vrijedno se spremaju za nadolazeće izazove na zelenom terenu.

Uoči utakmica, razgovarali smo sa Samirom Hurem, trenericom bh. šampionki. Na početku je otkrila kako su tekle pripreme tima za nove evropske izazove.

"Ove godine smo odlučili da pripreme obavimo na Kupresu. Nismo pogriješili. Uslovi za rad su bili odlični. Imali smo kvalitetan teren na raspolaganju i sve potrebno u hotelu.

Bivši trener FK Željezničar Admir Adžem ima novi klub

Igračice su pružile svoj maksimum, a kvalitetan rad je naročito važan meni kako bismo izgradili temelje ekipe koja vrlo dobro zna šta želi ostvariti u budućnosti", rekla je Hurem, potom se osvrnuvši na stanje u ekipi.

"Uspjele smo odraditi sve što smo mogle. Igračice su vrijedno trenirale. Odigrale smo dvije kontrolne utakmice s regionalnim timovima. Kao i svake godine, neizbježne su promjene u timu, a za kratak vremenski period nije moguće da stvari izgledaju onako kako bismo željeli.

Naša filozofija se pokazala ispravnom, a to je afirmacija i razvoj mladih igračica. Ove sezone smo seniorskom timu priključili mlade igračice iz našeg kadetskog tima. Sigurna sam da će 2-3 igračice imati svoju priliku i u utakmicama Lige prvaka."

SFK 2000 Sarajevo odmjerit će snage s Klasvikom s Farskih Otoka, te će, u slučaju pobjede, čekati boljeg iz duela Benfice i Nordsjællanda.

"Nakon žrijeba počeli smo sa skautingom i analizom igre naših protivnica. Mogu reći da su to izuzetno kvalitetne ekipe i imamo najtežu grupu. Prvakinje Portugala i Danske su na najvećem nivou kvaliteta ženskog fudbala u Evropi.

Redovne su učesnice grupne faze Lige prvaka. Tim s Farskih Otoka je pokazao napredak u posljednje vrijeme i rezultati na međunarodnoj sceni to potvrđuju. Bit će veoma zahtjevne utakmice za nas, ali vjerujem u naše djevojke i nadamo se pobjedi", istakla je Hurem.

Na kraju razgovora, trofejna trenerica prenijela nam je kako teku organizacijske pripreme.

"Veoma je zahtjevno biti domaćin ovakvog takmičenja. Dosta je detalja koji moraju biti organizovani na visokom nivou. Imamo iskustvo organizacije domaćinstva već deset godina zaredom i naš administrativni kadar čine osobe koje odlično znaju kako to sve treba izgledati. Uz nas je Fudbalski klub Sarajevo i sigurno ćemo osigurati najbolje uslove za sve timove", zaključila je Hurem.

Prve utakmice UEFA Lige prvaka igraju se na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" naredne sedmice, 4. septembra u 11.00 i 17.00 sati, uz besplatan ulaz za sve posjetitelje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak