Pobjeda Sloge uz crvene kartone: Široki Brijeg ostao bez bodova

1
Radiosarajevo.ba
Pobjeda Sloge uz crvene kartone: Široki Brijeg ostao bez bodova

U okviru 6. kola WWin lige BiH Sloga Meridan je ugostila Široki Brijeg, krajnji rezultat ove utakmice je bio 1:0 u korist domaće ekipe.

U prvom poluvremenu, Sloga je povela golom Vidića u 23. minuti. Karać je sjajno ubacio loptu u prostor s desne strane, a Vidić je preciznim udarcem matirao Tomića. Široki Brijeg je pokušao uzvratiti, ali nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti domaći gol.

Kpan je imao priliku u 35. minuti, ali je njegov udarac prošao daleko pored gola. Sloga je bila bolja ekipa tokom prvih 45 minuta, a Milićević je imao priliku da poveća vodstvo, ali je Tomić izvanredno intervenisao.

Zrinjski i Borac podijelili bodove, derbi kola bez pobjednika

Drugo poluvrijeme donijelo je dodatnu dinamiku. Široki Brijeg je ostao s igračem manje nakon što je Filip Taraba isključen zbog prekršaja u 60. minuti. Široki je imao tako i rezultatski i igrački zaostatak, ipak i Sloga je dobila crveni karton kada je Halkić, nakon gledanja VAR snimka, odlučio isključiti i Poparu iz u 84. minuti zbog drugog ozbiljnog prekršaja. Tako su oba tima do kraja utakmice bila sa igračem manje.

U 80. minuti, Sloga je prijetila, ali rezultat se nije promijenio. Široki Brijeg je pokušavao da stvori prilike, ali su njihove šanse bile jalove, dok je tempo igre opao otkako su gosti ostali s dva igrača manje.

Sloga je time zadržala prednost i ostvarila zasluženu pobjedu, dok je Široki Brijeg, piše SC.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak