Pobjeda Lyona, iznenađenje u Barceloni

Radiosarajevo.ba
Pobjeda Lyona, iznenađenje u Barceloni

Foto: AP

U srijedu su odigrane prve utakmice trećeg kola Lige prvaka. Veliko iznenađenje priredila je ekipa Rubina koja je slavila na Cam Nou.

Liverpool - Lyon 1:2
Debrecen - Fiorentina 3:4

Lyon našeg Miralema Pjanića nanio je novi poraz Liverpoolu. Francuzi su na Anfieldu slavili s 1:2. Porazi protiv Fiorentine u Ligi prvaka, pa od Chelseaja i Sunderlanda u Premier ligi narušili su samopouzdanje Benitezovih nogometaša, a na sve su se nadovezale i brojne povrede. Prvi napadač engleskoga kluba Fernando Torres nije ni zaigrao, dok je kapetan Steven Gerrard morao izaći već u 25. minuti.

Liverpool je ipak uspio povesti u 41. minuti. Fabio Aurelio je nabacio s lijeve strane, lopta je prošla kroz šumu nogu i pala pred Yossija Benayouna koji je poslao loptu iza vratara Huga Llorisa. Izjednačenje Francuzima donio je Maxime Gonalons u 72. Liverpoolov golman Pepe Reina najprije je odbio loptu, potom obranio i dva udarca, ali treći, Gonalonsov, nije mogao.

U jeku Liverpoolovih napada, Lyon je u posljednjoj minuti izveo kontru, Miralem Pjanić je povukao po desnoj strani, loptu je na kraju u kazneni prostor ubacio Sidney Govou, a Cesar Delgado je donio francuskom klubu i treću pobjedu u Ligi prvaka ove sezone.

U drugoj utakmici skupine gledatelji su u Budimpešti vidjeli sedam pogodaka, ali ne i pobjedu Debrecena koji je kao domaćin dočekao Fiorentinu u glavnome mađarskom gradu. Talijani su na koncu slavili s 4:3 uz dva pogotka Adriana Mutua. Debrecen je poveo već u drugoj minuti, ali u dvadesetoj je već bilo 1:3 za goste. Nadu je Mađarima u 88. vratio Coulibaly koji je pogodio za 3:4, ali vremena za preokret nije bilo.

Redoslijed: 1. Lyon 9, 2. Fiorentina 6, 3. Liverpool 3, 4. Debrecen 0

Barcelona - Rubin Kazan 1:2
Inter Milan - Dynamo Kyiv 2:2

Veliku pobjedu su ostvarili nogometaši Rubina iz Kazana u 3. kolu skupine F Lige prvaka. Na Camp Nou su srušili europskog prvaka Barcelonu pobijedivši 2-1. Ruski je prvak senzaciju večeri najavio već u drugoj minuti spektakularnim pogotkom Aleksandra Rjazanceva s 35 metara u rašlje nemoćnog Victora Valdesa.

Ipak, vjerojatno je malo tko od Barceloninih navijača mislio da njihovi miljenici neće uspjeti doći do preokreta. Posebno nakon što je u trećoj minuti drugog poluvremena Xavi sjajno pronašao Zlatana Ibrahimovića, ovaj je odlično primio loptu i matirao Sergeja Rižikova.

No, Ruse to nije demoraliziralo, Alejandro Dominguez je u 73. minuti proigrao Gökdeniza Karadeniza koji je utrčao iza obrane Barcelone i desne strane neobranjivo poslao loptu iza Valdesa za, pokazalo se, konačnih 2-1.

I u drugoj utakmici skupine dogodila se senzacija, kijevski je Dinamo uhvatio bod na gostovanju kod Intera (2-2). Ukrajinci su šokirali San Siro u petoj minuti zahvaljujući Tarasu Mihaliku koji je iskoristio pogrešku Dejana Stankovića i doveo Dinamo u vodstvo.

Srpski se veznjak iskupio u 35. minuti, pogodivši pored istrčalog vratara Stanislava Boguša. Ukrajinci su ponovno poveli u 40. minuti, što moraju zahvaliti Interovu braniču Luciju koji je zakucao loptu glavom u vlastita vrata. Konačni je rezultat u drugoj minuti postavio Walter Samuel.

Nakon tri je kola situacija u skupini posve neočekivana, tri momčadi imaju po četiri boda, dok je na začelju Inter s bodom manje.

Redoslijed: 1. Barcelona 4, 2. Dynamo 4, 3. Rubin 4, 4. Internazionale 3

Stuttgart - Sevilla 1:3
Rangers - Unirea Urziceni 1:4


Dvije su gostujuće pobjede upisali sudionici G skupine Lige prvaka u trećem kolu. Dok je Sevilla očekivano slavila u Stuttgartu, rumunjska Unirea iznenadila je Rangerse u Glasgowu 4-1. Rumunjski prvaci, koje s klupe vodi bivši reprezentativac i branič Chelseaja Dan Petrescu, do premijerne su pobjede u Ligi prvaka došli na Ibroxu.

Kada je Brandan u 65. minuti pogodio za 4-1 iz slobodnog udarca, gledatelji su, uz koncert zvižduka igračima Waltera Smitha, počeli napuštati stadion.

Bila je to utakmica autogolova i golova iz prekida. Autogola su pala čak tri, od Ricarda Vilane koji je pogotkom u vlastitu mrežu doveo Škote u vodstvo u drugoj minuti, preko domaćih Laffertyja u 49. i McCulloha u 59. minuti. Obojica su nakon prekida, prvi nogom, drugi glavom, poslali lopte u vlastitu mrežu. Čak je i četvrti gol Rumunja, iz slobodnog udarca, domaći vratar McGregor primio nakon što je lopta jednoga njegova suigrača okrznula, promijenila smjer i zakoprcala se u mreži. Svi su golovi, osim izjednačujućeg Rumunja preko Bilasca u 32. minuti, pali nakon prekida. Pri 1-1 rezultatu, u 38. minuti, Davis je promašio penal za domaće. Pucao je loše i gostujući golman Daniel Tudor uspio je loptu preusmjeriti u korner.

U drugoj utakmici skupine Sevilla je stigla do treće pobjede svladavši u Stuttgartu istoimenog Bundesligaša 3-1. Posljednji su gol Španjolci postigli iz očitog zaleđa. Sveukupno su, međutim, bili bolja momčad na travnjaku.

Dva je gola za goste zabio Sebastien Squillaci, oba nakon prekida. I Brazilac Elson za Stuttgart je pogodio iz slobodnjaka

Redoslijed: 1. Sevilla 9, 2. Unirea Urziceni 4, 3. Stuttgart 2, 4. Rangers 1

AZ Alkmaar - Arsenal 1:1
Olympiakos Piraeus - Standard Liege 2:1

U trećim minutama sudijskih nadoknada u dvobojima trećeg kola H skupine Lige prvaka Arsenal je izgubio pobjedu u Alkmaaru (1-1), a Standard remi u Ateni protiv Olympiacosa (2-1 za Grke). Time je Arsenal ostao bez treće pobjede u trećem nastupu. U vodstvo su Londončani došli u 36. minuti u trima potezima. Loptu je domaćem stoperu na 35 metara od gola oteo Andrej Aršavin, proigrao nalijevo Van Persieja koji je pak krasnom asistencijom na daljnoj vratnici pronašo Fabregasa. Kapetan je lako plasirao loptu u praktički praznu mrežu. Golom stopera Mendesa da Silve u trećoj minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena Nizozemci su ipak spasili bod. Osvojili su dva u trima odigranim utakmicama.

U Ateni je pak pričuvni igrač Stoltidis glavom zabio za 2-1 pobjedu Olympiacosa nad Standardom iz Liegea, drugu Grka u skupini, također u trećoj minuti sudijske nadoknade. Oba svoja gola Grci su zabili glavom, oba nakon prekida. Gosti su došli u vodstvo golom Igora De Camarga u 37. minuti na asistenciju Milana Jovanovića.

Redoslijed: 1. Arsenal 7, 2. Olympiacos 6, 3. AZ Alkmaar 2, 4. Standard 1

Rezultati:
Debrecen 3 - 4 Fiorentina
Liverpool 1 - 2 Lyon
Barcelona 1 - 2 Rubin Kazan
Inter Milan 2 - 2 Dynamo Kyiv
Rangers 1 - 4 Unirea Urziceni
Stuttgart 1 - 3 Sevilla
AZ Alkmaar 1 - 1 Arsenal
Olympiakos Piraeus 2 - 1 Standard Liege

sportskenovosti.hr/sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak