Pjanić: Napad je naša najveća kvaliteta (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Pjanić: Napad je naša najveća kvaliteta (VIDEO)

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević jučer je u zagrebačkom hotelu Westin svoje je izapred odlučujući susret za plasman na svjetsko prvenstvo u nogometu s Portugalom u Lisabonu doveo u Novi Vinodolski.

Autobusom je oko 18,30 sati u novovinodolski hotel stiglo 26 igrača i 14 članova stručnog tima.

"Hvala Bogu,c a posljednjim igrama svi reprezentativci su pokazali da su u izvrsnoj formi. Moje je da im dam neophodne impulse kako bih tu formu sačuvao, bolje reći konzervirao", rekao je za sportal.hr selektor naše zemlje.

"Istini za volju, Portugal je favorit, no to je možda i naša prednost", precizirao je Ćiro.

A na upit ima li pred odlučujući susret i očekivanja pobjede navijača straha, odgovorio je:

"Apsolutno, postoji strah. Međutim, on je najjači motiv i nema ništa loše u tome. Dapače i ja ga imam, ali mene strah totalno motivira i kada ga osjetim ne podkradaju mi se greške", rekao je Ćiro za sportal.hr.

"Vjerujem da je svima sve poznato. Moj zadatak neće biti da galvaniziram, nego da opustim igrače kako bi do izražaja došla naša inteligencija. Hrabrost i naboj su tu, ali prijeko će nam biti potrebna i lucidnost", rekao je selektor za Dnevni avaz.

Pjanić: Napad je naša najveća kvaliteta

Vezanjak Lyona i reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić u razgovoru za hrvatske medije je izjavio kako je najbitnije da u Lisabonu ne smijemo izgubiti više od dva gola razlike.

http://www.youtube.com/watch?v=ElIO3BLx984&feature=player_embedded


Medunjanin i dalje čeka dozvolu FIFA-e

Na okupljanje reprezentacije došao je i veznjak Valladolida Haris Medunjanin koji če­ka još ze­le­no svje­tlo iz FI­FA-e. Medunjanin bi u slučaju da krovna kuća svjetskog nogometa odobri sportsko državljanstvo ovom Sarajliji bila izuzetno pojačana, posebno ako znamo da čak devet igrača strahuje od žutog kartona.

"Na­po­kon sam do­če­kao ovaj tre­nu­tak. Ovo je moj naj­sre­tni­ji dan. Je­dva če­kam prvi tre­ning i uta­kmi­cu u dre­su svo­je re­pre­zen­ta­ci­je. Ja­ko sam za­hva­lan se­le­kto­ru Bla­že­vi­ću što me se sje­tio", rekao je za Me­du­nja­nin za San.

Real ne pušta Ronalda

Kraljevski klub je odlučio da ne pusti najskupljeg nogometaša na svijetu Cristiana Ronalda na pripreme portugalske reprezentacije za dvije utakmice dodatnih kvalifikacija za SP protiv BiH, objavila je Marca u svom on-line izdanju.

"U ponedjeljak smo Portugalskom nogometnom savezu poslali potrebne medicinske argumente koji dokazuju da je Ronaldo povrijeđen i da ne može igrati. Priložili smo, osim nalaza naših doktora, i mišljenje holandskog specijaliste dr. Nieka van Dyjka, kod kojeg je Ronaldo bio na pregledu u četvrtak", saopćeno je iz madridskog kluba.

Podsjetimo Ronaldo se povrijedio upravo u dresu reprezentacije, a u Realu ne žele da rizikuju nastavak karijere za 70 miliona eura vrijednog nogometaša.

"Izostanak Ronalda je olakšanje. Ali, tu okolnost kompenzira činjenica da oni sastav crpe iz najkvalitetnijih evropskih klubova. To je jedna snažna družina, koju moramo gledati s poštovanjem, ali ne i sa strahom", prokomentarisao je selektor Bosne i Hercegovine opciju da jedan od najboljih igrača na svijetu ne zaigra u Lisabonu i Zenici.

Reprezentativcima su na raspolaganju svi sadržaji kompleksa, od korištenja bazena, teretane na 600 kvadratnih metara na dvije razine, fitnessa, te finske i turske saune s treninzima na obližnjem igralištu lokalnog NK Vinodola.

Reprezentativci će do četvrtka trenirati u Novom Vinodolskom, a odigrat će i jednu test utakmicu, protiv lokalnog četveroligaša u srijedu u 14,30 sati. Zmajevi za Lisabon se kreće u petak u jutarnjim satima.

Podsjetimo utakmice u Lisabonu je na rasporedu u subotu, dok je uzvratni susret zakazan za srijedu 18. novembra na stadionu Bilino Polje u Zenici.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak