Manifestacija "Kristalnih 11": Edin Džeko proglašen najboljim nogometašem BiH

Radiosarajevo.ba
Manifestacija i izbor najboljih pojedinaca u nogometnoj Premijer ligi BiH, pod nazivom "Kristalnih 11", održana je večeras u hotelu Hills gdje su nagrađeni najzaslužniji nogometaši i sportski radnici u prethodnoj sezoni.

U organizaciji Sindikata profesionalnih fudbalera BiH održan je izbor, u kojem su igrači i treneri svih premijerligaških timova imali mogućnost da biraju najbolje u pet kategorija.

Tako je nagrada za najboljeg mladog igrača u prošloj sezoni uručena Luki Menalu iz Širokog Brijega, a za najboljeg trenera proglašen je Mehmed Janjoš. Pored njih, nagradom za najboljeg sudiju okitio se Irfan Peljto.

Također, izabran je i tim sezone Premijer lige BiH, te su u njega izabrani: Kenan Pirić, Slobodan Jakovljević i Tomislav Tomić iz Zrinjskog, Almir Bekić, Dušan Hodžić i Haris Duljević iz Sarajeva, Miroslav Stevanović, Jovan Blagojević i Ivan Lendrić iz Željezničara, te Aleksandar Vukotić iz Krupe i Amer Ordagić iz Slobode.

Nagradu za najboljeg nogometaša BiH SPF je uručio Edinu Džeki, koji se ovom prilikom prisutnim obratio putem video linka.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak