Odgođena sjednica Izvršnog odbora N/FSBiH

Radiosarajevo.ba
Odgođena sjednica Izvršnog odbora N/FSBiH

Sjednica Izvršnog odbora N/FS BiH koja je trebala biti održana danas s početkom u 11 sati odgođena je zbog nedostatka kvoruma.

Četiri člana ne mogu prisustvovati sjednici iz opravdanih razloga. Hamdija Abdić Tigar nalazi se u zatvoru, dok su Mensud Bašić, Ranko Cvijić i Marijan Jelić sjednicu bili primorani propustiti iz zdravstvenih razloga.

Sjednici može prisustvovati samo 11 članova, od minimalno 12 koliko je potrebno za glasanje, naveo je Sulejman Čolaković razloge odgode 26. redovne sjednice Izvršnog odbora N/FS BiH.

Na dnevnom redu se trebalo razmatrati i eventualno odlučiti šta dalje nakon nepravomoćne sudske presude generalnom sekretaru Munibu Ušanoviću i sekretaru za finansije Miodragu Kurešu.

Trebalo je biti govora i o posjetama delegacija FIFA-e i UEFA-e, o dešavanjima u jesenjem dijelu Premijer lige.

Selektor nogometne reprezentacije Miroslav Blažević trebao podnijeti izvještaj, a iako to nije tačka dnevnog reda, članovi Izvršnog odbora će vjerovatno razgovarati i o ostanku Ćire na selektorskoj funkciji.

Na kraju su članovi Izvršnog odbora trebali pregledati prijedloge izmjena i dopuna Statuta NSBiH prema preporukama međunarodnih asocijacija, piše Dnevni avaz.

Članovi odbora trebaju se do ponedjlejka izjasniti o novom terminu.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak