NSBiH od FIFA-e traži dozvolu za Medunjanina

Radiosarajevo.ba
NSBiH od FIFA-e traži dozvolu za Medunjanina

Foto: Getty images

Nogometni savez BiH jučer je zvanično pokrenuo proceduru, tačnije upućen je zahtjev za dozvolu FIFA-i, da Haris Medunjanin dobije dozvolu nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, piše Dnevni avaz.

Medunjanin je poslao pismenu izjavu da želi igrati samo za selekciju Bosne i Hercegovine te da se odriče holandske.

Haris je rođen u Sarajevu 1985. godine, a nastupao je za selekcije Holandije do 21. godine. Sa ovom reprezentacijom Medunjanin je 2006. godine bio prvak Evrope. Kao junior nastupao je za Fortunu Sittard i AZ Alkmaar. Profesionalnu karijeru počeo je 2004. godine u AZ Alkmaaru, a 2006. je posuđen u roterdamskoj Sparti.
2008. godine prelazi u španski Valladolid.

"U baražu nema slabih reprezentacija. Ovdje u Španiji igra dosta reprezentativaca Portugala, tu su Ronaldo, Pepe, Simao... i radi se zaista o vrhunskim igračima. Međutim, ni mi nismo bez šansi. Pogotovo nam u korist ide činjenica da prvi susret igramo u Portugalu, a na Bilinom polju ni jednoj reprezentaciji neće biti lako. Uglavnom, imamo šanse", rekao je Medunjanin za Sportsport.ba i dodao da nije propustio niti jednu utakmicu kvalifikacija naše zemlje.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak