Novi Zmaj o nacionalnom timu i utakmici sa Nizozemskom: 'Možemo izvući pozitivan rezultat'

0
Radiosarajevo.ba
Novi Zmaj o nacionalnom timu i utakmici sa Nizozemskom: 'Možemo izvući pozitivan rezultat'

Prvi put poziv u "A" reprezentaciju Bosne i Hercegovine dobio je Ifet Đakovac. Ovaj vezista član je ekipe TSC iz Bačke Topole, sa kojom već drugu godinu zaredom nastupa u Evropskim takmičenjima.

Kvalitetni nastupi u timu, koji je u posljednje dvije sezone osvojio drugo i treće mjesto u Super ligi Srbije, nisu promakle selektoru Sergeju Barbarezu, te će Đakovac konkurisati za utakmice sa Nizozemskom i Mađarskom.

U video prilogu prve utiske novog "Zmaja" o nacionalnom timu, te razmišljanja o predstojećoj utakmici sa Nizozemskom.

Policija treba vašu pomoć: Uhapšena dvojica osumnjičenih za ubistvo na Stupu, za trećim se traga

Đakovac ističe da je ovo najveći korak u karijeri.

"Sigurno da je ovo velika čast za mene. Najveći korak u mojoj karijeri. Potrudit ću se da opravdam očekivanja selektora i svih ljudi koji su mi omogućili da ostvarim san, da zaigram za reprezentaciju. Nizozemska je na papiru favorit, ali ako se potrudimo i budemo pravi, možemo da izvučemo pozitivan rezultat”, riječi su Đakovca.

Barbarez proširuje spisak: Adrian Leon Barišić pridružuje se Zmajevima

Zmaj je ranije dobio i pohvale bivšeg trenera koji su ga hvalili.

"Jesam li iznenađen što će Đakovac zaigrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine? Ne, nimalo, štaviše to je potvrda da novi stručni štab na čelu sa Sergejom Barbarezom i Emirom Spahićem odlično radi svoj posao. Ifet svakako ima kvalitetu da bude pojačanje za reprezentaciju i vjerujem da će vrijeme to i pokazati. Radi se o veznom igraču atipičnih kvaliteta, odlično razumije fudbal, fizički je snažan, borben, ima dobru tehniku… I na to sve je fudbalski karakteran dečko” rekao je nedavno za portal Reprezentacija.ba Dean Klafurić.

Bačka Topola nažalost u ovoj sezoni ima četiri poraza u posljednje četiri utakmice. Najgore su prošli u Europa Ligi – M. Tel Aviv ih je u gostima pobijedio 3:0, a onda im kući priredio katastrofu 1:5. U posljednja dva duela poraženi su od OFK Beograd i Mladosti Lučani na svom terenu. Gol protiv ekipe iz Lučana uoči okupljanja jedina je svijetla tačka u novoj sezoni za našeg debitanta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak