Novi sponzor bi mogao izazvati kontroverze: 'Borussia pred finale počinje prikazivati logo..'

0
Radiosarajevo.ba
Novi sponzor bi mogao izazvati kontroverze: 'Borussia pred finale počinje prikazivati logo..'

Borussia Dortmund je potpisala novi sponzorski ugovor sa njemačkim proizvođačem oružja Rheinmetall i prikazivat će logo odbrambene kompanije uoči suočavanja sa Real Madridom u finalu Lige prvaka.

Dortmund je u srijedu izjavio da trogodišnji ugovor sa Rheinmetallom uključuje "široke reklamne prostore, marketinška prava i aranžmane za događaje i gostoprimstvo u stadionu i na klupskim terenima" počevši od priprema za finale Lige prvaka ove subote.

Rheinmetall gradi novu fabriku u sjevernoj Njemačkoj za proizvodnju oko 200.000 artiljerijskih granata godišnje kao dio evropskih napora da se poveća proizvodnja oružja u kontekstu rata u Ukrajini.

Pogođeno fudbalsko igralište u Izraelu: Devet mrtvih, među njima i djeca

"Sigurnost i odbrana su temeljni stubovi naše demokratije. Zato vjerujemo da je ispravna odluka da se vrlo pažljivo pogleda kako štitimo te stubove," rekao je predsjednik Dortmunda Hans-Joachim Watzke u izjavi. "Posebno danas, kada svakodnevno vidimo kako se sloboda mora braniti u Europi. Moramo se nositi s ovom novom normalnošću", objavio je Sask.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak