Nermin Bašić za Radiosarajevo.ba: 'Pozivam navijače da uživamo u Europi'

1
N. Ž.
Nermin Bašić za Radiosarajevo.ba: 'Pozivam navijače da uživamo u Europi'

FK Željezničar u četvrtak, 13. jula, igra prvu utakmicu prvog pretkola Konferencijske lige protiv Dinamo Minska, na svom stadionu Grbavica. 

Prije ovog meča, ekipa portala Radiosarajevo.ba kontaktirala je trenera FK Željezničar, Nermina Bašića. 

Upitan o stanju ekipe pred ovu utakmicu, rekao je: "Nama prvenstveno fali vremena. Dinamo Minsk ima prednost što su već odigrali 14 mečeva u svom prvenstvu, dok je naša situacija dosta drugačija.

Velike poplave i klizišta u Njemačkoj. Evakuiraju se ljudi, nestalo i struje, pogledajte prizore

Ja sam novi s ekipom i ekipa je nova sa mnom, i nama još treba vremena kako bi bili ozbiljni za Europu. Rekao bih da smo negdje na 50 posto pripremljenosti. 

Ipak, ja bih pozvao naše navijače da uživamo zajedno u Europi, da vjerujemo u prolazak i da se da velika podrška ovim momcima."

Pitali smo i da li će veliko pojačanje Želje, Haris Ovčina, igrati protiv Dinamo Minska. Bašić je odgovorio: "Moramo prvo provjeriti njegovo stanje. On, nažalost, nije trenirao s prvom ekipom FK Velež posljednjih nekoliko mjeseci, pa je pitanje koliko je spreman." 

Utakmica FK Željezničar-Dinamo Minsk igra se u četvrtak, 13. jula, s početkom u 20:30 sati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak