Nastavak Premijer lige BiH

Radiosarajevo.ba
Nastavak Premijer lige BiH

Nakon pauze zbog utakmica dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo predstojećeg vikenda nastavlja se takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Na rasporedu je 14., pretposljednje kolo, a u sklopu projekta Derbi kola putem malih ekrana moći ćemo pratiti utakmicu između Veleža i Slobode.

"Tuzlaci u Mostar dolaze kao ranjeni lav, a takvi protivnici su uvijek najopasniji. Analizirali smo njihovu igru i mogu reći da su potpuno nezasluženo u dnu tabele. Biće to jako teška utakmica za nas, ali vjerujem da će igrači svoj maksimum kako bi osvojili tri boda", rekao je trener Veleža Abdulah Ibraković.

Iz redova tuzlanske ekipe najavljuju da je Velež favoriti, ali daleko od toga da u Mostar putuju s bijelom zastavicom.

"Velež je pred svojim navijačima favorit. No, igra mog tima u posljednjem susretu sa Slavijom iz Istočnog Sarajeva nudi razlog za optimizam", rekao je trener Tuzlaka Adnan Osmanhodžić.

Travnik dočekuje Modiču koja je u prošlom kolu odnijela sva tri boda sa gostovanja kod Slobode u Tuzli.

"Respektujemo goste koji su u Tuzli pokazali da igraju napadački i na gostovanjima. Ipak, forma i naši rezultati na domaće terenu daju nam čvrst oslonac da vjerujemo da možemo slaviti i time zaokružiti dobar jesenji nastup", rekao je trener Travnika Nedžad Selimović.

Modriča put Travnika ide bez četvorice standardna igrača, a da će im biti teško izbjeći poraz kod vezira svjestan je i trener Marko Stojić.

"Bio bih prezadovoljan podjelom bodova", rekao je Stojić.

U Trebinje dolazi Slavija, koja ove sezone još ne zna za trijumf na strani, dok je Leotar jedini domaći poraz doživio u 5. kolu od Veleža.

"Sve naše misli i aktivnosti su usmjerene ka utakmici sa Slavijom, koja je jedna od najvažnijih ove jeseni. Od svojih fudbalera očekujemo prvo odgovornost u realizaciji odbrambenih zadataka, koji budu pred njima, kao i efikasnu igru u napadu. Pobjeda nam je veoma važna jer donosi mirnije proljeće", misli trener u stručnom štabu Leotara Predrag Vukičević.

Bilino polje će nakon gostoprimstva našoj i reprezentaciji Portugala ugostiti mostarski Zrinjski. Mostarci u ovoj utakmici žele nastaviti pobjednički niz, dok Čelik sa tri boda bježi sa dna tablice.

"Čelik poznajemo jako dobro, mislim da ne zaslužuju mjesto na kojem se trenutačno nalaze", rekao je pomoćni trener Zrinjskog Dragan Perić, koji ističe važnost podrške navijača i u sutrašnjoj utakmici u Zenici s obzirom da domaći navijači još uvijek bojkotiraju utakmice Čelika.

Priliku za novu pobjedu kojom bi se priključili vrhu tablice ima Sarajevo, koje na Koševu dočekuje Rudar iz Prijedora. Sigurnu jedinicu za očekivati je i u susretu između Širokog i Zvijezde. Muminović, Jahović i Džakmić imaju po tri žuta kartona, Avdić još nije u potpunosti ozdravio, a Torlak je bolestan.

"Kada tome dodamo da Ihtijarević i Janjoš nisu dovoljno spremni, onda je jasno u kakvoj sam poziciji. Situacija je dosta teška, ali očekujem da oni koji istrče na teren osvoje tri boda. Imaju obavezu i prema nama i prema navijačima", rekao je Janjoš za Dnevni avaz..

Željezničar gostuje kod Laktaša koji su u crnoj seriji od šest uzastopnih poraza, te je za očekivati da izabranici Amara Osima upišu treću prvenstvenu pobjedu.

Raspored 14. kola Premijer lige:

TRAVNIK - MODRIČA
Sudija: Paradžik Goran (Ljubuški)
Travnik, 21.11. 2009. u 13.00

SARAJEVO - RUDAR
Sudija: Kaplan Semir (Stolac)
Sarajevo, 21.11. 2009. u 13.00

LAKTAŠI - ŽELJEZNIČAR
Sudija: Golać Edin (Banovići)
Laktaši, 21.11. 2009. u 13.00

LEOTAR - SLAVIJA
Sudija: Živković Anto (Orašje)
Trebinje, 21.11. 2009. u 13.00

ČELIK - ZRINJSKI
Sudija: Skakić Dragan (Gradiška)
Zenica, 21.11. 2009. u 13.00

ŠIROKI - ZVIJEZDA
Sudija: Čuić Tomislav (Tomislavgrad)
Široki Brijeg, 22.11. 2009. u 13.00

OLIMPIK - BORAC
Sudija: Panić Novo (Doboj)
Sarajevo, 22.11. 2009. u 13.00

VELEŽ - SLOBODA
Sudija: Valjić Ognjen (Banja Luka)
Mostar, 22.11. 2009. u 14.00

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak