Naprijed, Zmajevi! Pobjeda nas dovodi na prag baraža, Petev će mijenjati

0
Radiosarajevo.ba

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra (ponovo) jednu od odlučujućih utakmica za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Protivnik je selekcija Ukrajine, a susret se igra na Areni Lviv u Lvivu.

Situacija u grupi D je mnogo jasnija nakon što su igrani susreti u subotu. BiH je pobijedila Kazahstan u gostima, dok je Ukrajina slavila kod Finske. To znači da su sada ove dvije selekcije izbile u prvi plan kada je u pitanju borba za drugu poziciju i plasman u baraž za odlazak na Mundijal.

Benjamina Karić: Djeca Sarajeva su najnevinije od svih nevinih žrtava opsade našeg grada

Ukrajina ima osam bodova, ali do kraja kvalifikacija svega dva meča. S druge strane, naš tim ima dva boda manje, ali i meč manje.

Računica za Zmajeve je jasna. Ako pobijedimo dva od preostala tri meča, sigurno smo u baražu.

Posao neće biti lak, jer ipak večeras igramo protiv selekcije koja je na prethodnom Euru igrala četvrtfinale. Olakšavajuća okolnost je činjenica da Ukrajincima nedostaju dva fudbalera i to dvije najveće zvijezde - Ruslan Malinovsky i Olexandr Zinchenko.

Ipak, s druge strane, ni selektor BiH Ivaylo Petev u ovom susretu neće moći računati na naše dvije zvijezde - Radeta Krunića i Miralema Pjanića. Pozitivna stvar je da se, nakon problema s vizama i susprenzijama, vraćaju Dennis Hadžikadunić, Sanjin Prcić, Elvis Sarić i Dario Đumić.

Ivaylo Petev bi, u odnosu na meč protiv Kazahstana, trebao napraviti najmanje dvije promjene. Hadžikadunić će gotovo sigurno zauzeti svoje mjesto u posljednjoj liniji u formaciji 3-5-2. Pitanje je koga će Petev staviti na lijevi bek - Ćivića ili Kolašinca, dok je desna strana zacementirana Miroslavu Stevanoviću. Cimirot - Hadžiahmetović i Gojak su bili veznjaci u Nur-Sultanu, ali povratkom Prcića i Sarića mjesto Gojaka, koji rijetko igra u Dinamu, moglo bi biti ugroženo. Jedan od njih dvojice bi gotovo sigurno trebao u prvu postavu nakon što je postalo jasno da Gojko Cimirot neće igrati radi povrede. Kandidat za prvu postavu je i Nalić.

Foto: Chosen11.com: Moguća postava BiH za okršaj protiv Ukrajine

U napadu su prošli meč igrali Džeko i Prevljak. Moguće je da ćemo tako i večeras istrčati jer je Prevljak u životnoj formi, ali u konkurenciji je sigurno i Ermedin Demirović koji je ipak nešto drugačiji tip napadača u odnosu na Prevljaka i Džeku koji su gotovo identični. S Prevljakom i Džekom bismo možda bili preofanzivni, ali na selektoru je da to procijeni.

S druge strane, ovako bi trebao izgledati sastav domaćina:

Ukrajina će početi u sastavu: Pyatov (Shakhtar), Matvienko (Shakhtar), Kryvtsov (Shakhtar), Zabaryni (Dynamo Kiev), Tymchyk (Dynamo Kiev), Stepanenko (Shakhtar), Shaparenko (Dynamo Kiev), Kornienko (Shakhtar), Yarmolenko (West Ham), Tsygankov (Dynamo Kiev) i Yaremchuk (Benfica).

Meč u Lvivu počinje u 20.45 sati.

Kladionica MOZZART smatra da je Ukrajina favorit i na nju nudi kvotu 1,80, dok je na Zmajeve koeficijent 5,20. Kompletnu ponudu MOZZART kladionice za ovaj meč pogledajte OVDJE.

Loading...

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak