Napadnut trener Amir Spahić, žestokom porukom oglasili se iz FK Sloboda

0
Radiosarajevo.ba
Napadnut trener Amir Spahić, žestokom porukom oglasili se iz FK Sloboda

Najoštrije osuđujemo jučerašnji napad na trenera Akademije FK Sloboda Amira Spahića koji je po navodima trenera izvršen za vrijeme odigravanja utakmice Kupa, saopćeno je danas, 12. septembra, iz ovog tuzlanskog kluba.

Fudbalska Akademija Sloboda i Fudbalski klub Sloboda Tuzla neće dozvoliti da bilo kakvi napadi ili zastrašivanja utiču na rad i politiku Kluba i Akademije, dodali su, te poručili kako će, kao i do sada, "nastaviti raditi profesionalno i osiguravati razvoj mladih igrača isključivo na osnovu njihovog talenta.

"Kao Klub raspolažemo informacijama da se kompletna situacija desila u prisustvu službenih lica MUP-a Tuzlanskog kantona, da slučaj nije zabilježen, da protiv roditelja nije podnesena nikakva prijava u vezi nasilnog i vulgarnog ponašanja roditelja, jer kako se tvrdi nije došlo do sukoba sa trenerom Spahićem", naveli su.

Google počeo s brisanjem Gmail računa: Ako želite spasiti podatke, ovo trebate napraviti

Proslijedili su i poruku trenera Spahića koji se javnosti obratio sljedećim riječima: "Poštovane kolege, danas pred utakmicu juniorskog kupa TK, fizički sam napadnut od strane roditelja našeg igrača (to je drugi napad na mene za 10 dana kako sam trener juniora) na očigled kolega i naših igrača! Pošto je moje zdravlje u pitanju, želio bih da se zahvalim svima na saradnji i želim svima puno sreće i zdravlja u daljem radu."

"Napominjemo da niti jedan slučaj nije prijavljen službenim organima MUP-a TK-a, a što je obaveza kako bi se svaki slučaj riješio, što bi spriječilo i svaki budući. Klub je organizovao utakmicu u skladu sa zakonom, te angažovao i platio službena lica MUP-a TK-a koja su zadužena da se ovakve ili slične stvari ne dešavaju. Čvrsto vjerujemo u rad organa MUP-a TK-a i njihovu profesionalnost, te još jednom ponavljamo, najoštrije osuđujemo ovakve ili slične napade ukoliko se dese.

Kao Klub smo maksimalno u službi i zaštiti trenera,igrača i svih ostalih zaposlenika Kluba koji, moramo priznati, obavljaju izuzetno psihički težak posao imajući u vidu izljeve bijesa, psovke i agresivno ponašanje od određenih lica, kojima definitivno nije mjesto na stadionu i sportskom terenu", poručili su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak