Najnoviji transferi: Dogovorena tri velika svjetska transfera

1
Radiosarajevo.ba

Tri velika nogometna transfera su potvrđena, donosimo vam detalje o dogovorima velikih fudbalskih klubova.

Španski velikani Real Madrid i Barcelona su započeli transfere za narednu sezonu, dok klub iz Saudijske Arabije Al-Ahli SC već uveliko kupuje, te je vrlo zainteresovan u - sada već bivše - igrače Liverpoola.

Real Madrid pobijedio u utrci za mladu tursku nadu

U Madridu su sinoć otvorili šampanjac nakon što su Barceloni u izravnoj utrci uspjeli oteti veznjaka Fenerbahcea Ardu Gulera (18).

Nevjerovatan prizor u BiH: Rode na krovu kuće obradovale stanovnike ovog naselja

Mladi turski nogometaš neupitno je izvanserijski talenat koji je prošle sezone upisao 35 nastupa za Fenerbahçe u svim takmičenjima, te postigao šest golova uz sedam asistencija. Naravno da ga je kompletna Europa željela dovesti.

Sinoć, 4. jula, je u javnost procurio i važan detalj Gulerovog dovođenja u Real Madrid. U njemu glavnu ulogu igra Luka Modrić.

"Saznao sam da je Luka Modrić rekao Ardi: 'Neće me biti sljedeće sezone, želim ti dati svoj dres.' Bio je to najvažniji faktor koji je promijenio Ardinu odluku da pređe u Real Madrid, a ne u Barcelonu. Pozivi Modrića i Tonija Kroosa najviše su uticali na njega", piše Jutarnji.

Foto: Twitter : Arda Guler

Modrić tako već uveliko radi za Real Madrid i kada nije na terenu. Možda se već priprema za novu funkciju u klubu, nakon što završi igračku karijeru. U Realu su mu odavno poručili da ga zauvijek žele imati uz sebe...

Roberto Firmino odlazi u Saudijsku Arabiju

Brazilski golgeter Roberto Firmino napustio je engleski klub Liverpool i postao novi član saudijskog tima Al-Ahlija, javlja Anadolija.

Rukovodstvo Liverpoola sinoć je saopštilo da je Firmino zvanično napustio klub kao slobodan igrač. Brazilski napadač potpisao je trogodišnji ugovor sa saudijskim Al-Ahlijem.

Liverpool je zahvalio 31-godišnjaku na njegovom doprinosu i poželio mu sve najbolje u budućnosti.

Foto: Twitter : Roberto Firmino

Al-Ahli je klub iz Džede koji je prošle sezone osvojio drugu saudijsku ligu i vratio se u elitni rang takmičenja, a prije Firmina, u tim je došao i bivši golman Chelseaja Eduard Mendy. Izvori tvrde da je klub također zainteresovan za Bayernovog igrača Sadio Manea.

Firmino je za Liverpool odigrao 361 utakmicu. Postigao je 110 golova i zabilježio 72 asistencije. S Redsima je osvojio sedam trofeja, uključujući UEFA Ligu šampiona 2019, FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo 2020. i titulu engleske Premier lige 2020. godine.

Inigo Martinez novi igrač Barcelone

Iskusni odbrambeni fudbaler Inigo Martinez napustio je Athletic Bilbao i postao novi član Barcelone.

Rukovodstvo katalonskog kluba saopštilo je da je s 32-godišnjim Martinezom potpisalo dvogodišnji ugovor.

Martinez u Barcelonu dolazi kao slobodan igrač, a odšteta za eventualni odlazak sa "Nou Campa" iznosit će 400 miliona eura (782,5 miliona KM).

Foto: Twitter : Inigo Martinez

Njegov dolazak u Barcelonu trebao bi nadomjestiti prazninu u zadnjoj liniji nakon odlaska defanzivaca Gerarda Piquea i Jordija Albe.

Španski mediji pišu da su u Barceloni razočarani nakon što nisu uspjeli dovesti mladog turskog fudbalera Ardu Gulera. Navodno, Barcelona je blizu dogovora s 18-godišnjim brazilskim napadačem Victorom Roqueom iz Athletico Paranensea.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak