Muratović se oprostio

Radiosarajevo.ba
Muratović se oprostio

Foto: Reuters

Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač Sturma iz Graza Samir Muratović definitivno je odlučio završiti reprezentativnu karijeru.

"Mogu igrati još, znam, ali bolje se oprostiti kad si na vrhu", rekao je za Oslobođenje uvijek raspoloženi Muratović, koji je u dresu BiH igrao kao defanzivac, iako u Sturmu igra mnogo ofanzivnije.

"U Sturmu igram, razigravam, dajem golove, a u reprezentaciji igram srcem i borim se, pa je nebitno na kojoj je to poziciji. Da su od mene tražili da branim, branio bih", priznaje Muratović.

Muratović je kod Ćire je postao nezamjenjivi član Zmajeva, te je uz Edina Džeku jedini igrač koji je odigrao sve utakmice u kvalifikacijama.

"Dobro sam razmislio o svemu i teško da ću promijeniti odluku. Odazvao bih se ponovo jedino da me nema ko zamijeniti i da sam stvarno potreban, ali BiH ima igrače koji me mogu dostojno zamijeniti, poput Miralema Pjanića, koji je zaslužio da igra", smatra bivši nogometaš Željezničara.

Samir se predomišljao da li uopšte da se odazove Ćirinom pozivu, ali to je bila ponuda koju nije mogao odbiti jer ga je legenda bh. nogometa Ivica Osim preporučio selektoru.

"Švabo me prepoznao i da nije bilo njega razmislio bih da li da se uopšte odazovem, jer sam ja u to vrijeme bio protiv Saveza. Ipak, odazvao sam se i drago mi je što sam to učinio, jer bih se vjerovatno kajao cijeli život da nisam", dodao je za Oslobođenje jedan od najborbenijih Zmajeva.

"Obećao sam da ću se oprostiti i ne volim gaziti svoju riječ. Porodica i ljudi iz Sturma se pitaju zašto prekidam reprezentativnu karijeru, s obzirom da je san svakog igrača nastup na SP. Kažu mi da ću se kajati, da igrači žive za taj osjećaj, ali ja sam već odlučio", rekao je na kraju 'tvrdoglavi Bosanac'.

Vezano: Muratović potvrdio da se oprašta nakon baraža

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak