Muratović potvrdio da se oprašta nakon baraža

Radiosarajevo.ba
Muratović potvrdio da se oprašta nakon baraža

Foto: Reuters

Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac i veznjak Sturma iz Graza, 33-godišnji Samir Muratović potvrdio je da se nakon dokvalifikacija za SP povlači iz reprezentacije.

Vezano: Muratović se oprašta nakon baraža?

"Utakmice protiv Portugala bit će moje posljednje za BiH reprezentaciju. Leti, treniraj, igraj, pa opet leti... Imam 33 godine i sve više trošim vlastitu supstancu. Želim se značajnije posvetiti svom klubu", izjavio je Muratović za austrijski Kleine Zeitung.

Muratović neće svoju odluku, navodi list, promijeniti čak niti u slučaju da Bosna i Hercegovina preko Portugala izbori istorijski, premijerni nastup na Svjetskom prvenstvu.

Muratović je do sada u dresu nacionalnog tima skupio 20 nastupa.

Podsjetimo veznjak Sturma iz Graza je već ranije najavio opraštanje od reprezentacije, a selektor Blažević je tom prilikom rekao: "Mu­ra­to­vić se ne smi­je opros­ti­ti. On ne smi­je os­ta­vi­ti ovu eki­pu na cje­di­lu. Pu­no je dao ovoj re­pre­zen­ta­ci­ji. Oti­ći će kad ja ka­žem."

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak