Mourinho se vraća na Old Trafford, derbi kola je duel bivših europskih prvaka

Radiosarajevo.ba
Mourinho se vraća na Old Trafford, derbi kola je duel bivših europskih prvaka

Današnji raspored 4. kola Premiershipa donosi dva zanimljiva susreta. Na Old Traffordu igraju Manchester United i Tottenham, ekipe koje nisu previše uspješno startovale u novoj sezoni. I "Đavoli" i "Pijetlovi" su zabilježili po jednu pobjedu, i to u gostima, no povratak Josea Mourinha u Manchester sigurno će privući dosta pažnje.

Nakon što je krajem prošle godine preuzeo Tottenham, slavni Portugalac je prvi poraz doživio upravo od svog bivšeg kluba (1:2) na Old Traffordu u utakmici odigranoj 4. decembra, pri čemu je dvostruki strijelac bio Marcus Rashford.

Meč Manchester United – Tottenham počinje u 17.30 sati, a direktno ga prenosi Sport Klub 1.

Kladionica Mozzart tipuje da Manchetser United ima blagu prenost, pa je tako na trijumf gostiju daje kvotu od 2.05.

No, oni koji vjeruju u pobjedu Tottenhama mogu odlično zaraditi jer je kvota čak 3.60.

Ostatak ponude na ovu utakmicu, na kojoj se očekuje i mnogo golova - može pogledati na OVOM linku.

No, pravi derbi kola je okršaj Aston Ville i Liverpoola na "Villa Parku" jer su nakon dugo vremena oba bivša europska prvaka pri vrhu tabele. Dok se to za Liverpool i očekivalo, ugodno iznenađenje je stopostotan učinak ekipe Deana Smitha - dvije pobjede u dvije utakmice.

Još se pamti drama u prošlosezonskom duelu u Birminghamu: Aston Villa je dugo vodila golom Trezegueta (24), tek u 87. minuti izjednačio Robertson, da bi u četvrtoj minuti sudijske nadoknade Sadio Mane donio pobjedu Liverpoolu. Ovakav rasplet nije moguć u današnjoj utakmici jer je Mane pozitivan na koronavirus i neće igrati…

Meč Aston Villa – Liverpool počinje u 20.15 sati, a direktno ga prenosi Sport Klub 1.

 

Loading...

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak