Mladi Zmajevi se okupili u Zenici, selektor Marinović otkrio dva problema

1
Radiosarajevo.ba

Mlada (U-21) reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u ponedjeljak, 2. septembra, u Trening centru N/FS BiH u Zenici gdje će se pripremati za utakmice kvalifikacija za EURO 2025 sa Austrijom i Francuskom, piše zvanična stranica N/FS BiH.

Selektor Vinko Marinović podijelio je svoje planove o pripremama tima i izazovima koji ih čekaju u narednim utakmicama.

"Pokušat ćemo na najbolji način iskoristiti ovo vrijeme, imamo dosta novih igrača. Iako je period kratak, radit ćemo intenzivno na pripremama za utakmicu. Motivacija je uvijek tu kada se igra za reprezentaciju, tako da tu ne očekujem nikakve probleme. Cilj nam je da stvorimo ekipu koja će biti puna energije.

Šta se desilo na Stupu: Čula se pucnjava, brojne policijske ekipe na terenu

Analizirali smo oba protivnika i jasno je da se radi o kvalitetnim timovima. Fokusirani smo na prvi meč, svjesni da nas očekuju teški izazovi. Trenutno čekamo da se svi okupe, iako imamo dva povrijeđena igrača, Božičkovića i Buljubašića, koji su na istoj poziciji zadnjeg veznog. Sutra ćemo biti u punom sastavu".

Utakmica protiv Austrije zakazana je za 6. septembar u 18 sati na stadionu Grbavica, dok će četiri dana kasnije mladi reprezentativci gostovati u Francuskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak