Miske opet u timu kola

Radiosarajevo.ba
Miske opet u timu kola

Nogometni portal Goal.com odabrao je najbolju ekipu 12. kola njemačke Bundeslige. Mjesto u njoj ovoga tjedna nije pronašao niti jedan hrvatski igrač, ali jest jedan BiH izbornika Miroslava Blaževića.

Riječ je o Zvjezdanu Misimoviću, “motoru” njemačkog prvaka Wolfsburga koji je gostovanje kod Hoffenheima u pobjedi 2-1 iskoristio za šesti ovosezonski prvenstveni pogodak, čime se progurao na vodeće mjesto klupskih strijelaca s pogotkom više od reprezentativnog kolege Edina Džeke.

Vezano: Wolsburgu pobjeda, Ibišević i Miske strijelci

On, pak, na ovoj utakmici nije bio strijelac, ali je bio asistent kod Grafiteovog gola, što mu je bilo peto dodavanje za pogodak u sezoni. Inače, uvodni pogodak susreta postigao je za domaćina naš Vedad Ibišević.

“Vukao je konce Wolfsburgove igre, bio je kreativna poveznica veznog i napadačkog reda i postigao izjednačujući pogodak kojim se njegova ekipa vratila u utakmicu. Već se udomaćuje u najboljem sastavu kola”, piše Goal.com o Misimoviću.

Idealna postava 12. kola Bundeslige prema nogometnom portalu Goal.com u formaciji 4-1-3-2:

Weidenfeller - Beck, Van Buyten, Hyypia, Riether - Reinartz - Kroos, Misimović, Elia - Grafite, Barrios

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak