Misimović i Džeko strijelci u pobjedi Wolfsburga (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Misimović i Džeko strijelci u pobjedi Wolfsburga (VIDEO)

U utorak je odigrano osam utakmica četvrtog kola Lige prvaka.

Boredaux je odnio sva tri boda iz Minhena, savladavši 0:2 domaći Bayern. U 37. minuti hladan tuš navijačima Bayerna priredio je Gourcuff. Domaći su pokušavali doći do boda, a ali je sve nade Bavaraca potopio Chamakh u 90. minuti.

Juventus je golom Camoranesija odnio sva tri boda sa Ramat Gan stadiona.

Wolfsburg je u Istambulu potopio Bešiktaš sa 0:3. Vukove je u vodstvo doveo naš reprezentativac Zvjezdan Misimović majstorskim pogotkom u 17. minuti.

http://www.youtube.com/watch?v=KxrkAaTln3k&feature=player_embedded


Rezultat 0:1 stajao je sve do 80. minute, a onda je Gentner, na asistenciju Džeke pogodio za novo slavlje prvaka Njemačke. Konačnih 0:3 postavio je Edin Džeko i lagano poslao loptu pored golmana Bešiktaša.

http://www.youtube.com/watch?v=Xo0taSRz_P8&feature=player_embedded


CSKA je bio na pomolu potpunog iznenađenja na gostovanju u Manchesteru, ali su na kraju odnijeli bod odigravši 3:3. Džagoev je u 25. minuti doveo Moskovljane u vodstvo. Englezi su se vrlo brzo vratili u igru golom Owena u 29. minuti. Četiri minute kasnije novi šok za navijače Manchestera, strijelac je bio Krasić. Dvije minute u drugom dijelu trebale su gostima da postignu novi pogodak, a strijelac je bio Berezutski. Nadu domaćim vratio je Scholes u 84. minuti, a veoma bitan bod Englezima donio je Valencia u samom finišu utakmice za 3:3.

Utakmica od koje se najviše očekivalo završena je bez pobjednika. Real je sa San Sira odnio bod odigravši 1:1 sa domaćim Milanom. Gosti su u vodstvo došli nakon pola sata igre golom Benzeme. Šest minuta kasnije Ronaldinho je poravnao iz jedanaesterca. Pato je samo dva minuta kasnije postigao pogodak koji je poništen zbog navodnog prekršaja.

Marseille je sa 6:1 pregazio Zurich. Već u trećoj minuti Francuzi su imali prednost od 1:0, nakon što je Aegerter zatresao vlastitu mrežu. U jedanaestoj minuti već je bilo 2:0. Nadu Švicarcima da mogu do boda donio je Alphonse nakon pola sata igre. U drugom dijelu potpuni potop Zuricha. Već u 51. minuti Niang je povisio na 3:1 , Hilton je u 80. minuti povisio na 4:1, a peti pogodak za Marseille postigao je Cheyrou tri minute prije kraja utakmice. Konačan rezultat postavio je Brandao u samom finišu utakmice.

Porto je odnio sva tri boda iz Nikozije. Jedini pogodak na utakmici postignut je u 84. minuti, a strijelac je bio Falcao.

Atletico i Chelsea su u Madridu podijelili bodove odigravši 2:2. Nakon prvih 45 minuta bez pogodaka, domaće je u vodstvo doveo Aguero. Drogba je u 82. minuti poravnao, a pet minuta kasnije i doveo Chelsea u vodstvo. Ipak, bod Atleticu svojim drugim golom na utakmici donio je Aguero.

Rezultati:
Bayern - Bordeaux 0:2
Maccabi Haifa - Juventus 0:1
Bešiktaš - Wolfsburg 0:3
Manchester U. - CSKA 3:3
AC Milan - Real Madrid 1:1
Marseille - Zurich 6:1
APOEL - FC Porto 0:1
Atletico Madrid - Chelsea 2:2

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak