Miralem Pjanić objasnio zbog čega Juventus pobjeđuje

Fena
Miralem Pjanić objasnio zbog čega Juventus pobjeđuje
Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić smatra da Juventus pobjeđuje jer igrači imaju "ratnički mentalitet".

Dvadesetsedmogodišnji vezni igrač je došao u redove Stare dame iz Rome ovog ljeta, a naglašava da je igranje za Juventus drukčije.

"Moj cilj po dolasku u Juventus bio je da postanem bolji kako bih mogao igrati s najboljima. Došao sam u ovaj klub kako bih igrao najvažnije utakmice i da bih se suočio s najtežim iskušenjima", izjavio je Pjanić.

Naglasio je da nije isti igrač koji je napustio Lyon u 2011. godini. 

"Nisam isti igrač. Mnogo sam zreliji i iskusniji. Ovo je moja deseta sezona u nogometu. Moja tehnika se promijenila. Mnogo mi je pomoglo iskustvo u Romi, a igrati za Juventus je drukčije od svega. Opsesivno želimo pobijediti i uvijek smo fokusirani na iduću utakmicu", rekao je Pjanić i dodao da vremena za slavlje u redovima Juventusa nema jer uvijek postoji sljedeće iskušenje.

Juventus će večeras igrati protiv Monaca u prvom meču polufinala Lige prvaka, a Pjanić je oprezan u izjavama uoči ovog meča.

"Od svih klubova protiv kojih smo mogli igrati, Monaco ima najmanje mađunarodnog iskustva. To bi moglo utjecati na njih, a u isto vrijeme to ništa ne znači za večerašnji meč. Zasluženo su došli do ove faze takmičenja, na korak su do osvajanja titule u Francuskoj, a to nije lako kada pogledate snagu PSG-a. Plasman u polufinale Lige prvaka nikada ne može biti lak posao", zaključio je Pjanić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak