Mensur Dogan potvrdio: 'Nemam ambiciju da budem trener Sarajeva'

0
Radiosarajevo.ba

Fudbalski klub Sarajevo će prvi meč igrati na svom Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” igrati u nedjelju, 30. jula, protiv Sloge.

To će biti duel u kojem će se najvatreniji navijači – popularne Horde zla, vratiti na tribinu.

Uoči susreta novinarima se na konfernciji za medije prvo se obratio privremeni trener FK Sarajevo Mensur Dogan.

Toplinski val u BiH: Pogledajte koji je najtopliji bh. grad u 13 sati

"Od posljednje utakmice koju smo igrali u Evropi, a čiji ishod znate, ekipa je nastavila raditi i pripremati se za prvenstvo. Sada je fokus samo na jednu stranu... Trenirali smo ovih dana, pripremali se, svi su svjesni šta treba da se radi, da se mora igrati na pobjedu. To je jedino što želimo pokazati u ovom trenutku. Želimo pokazati da smo spremni za početak u Premijer ligi BiH", rekao je Dogan.

Istakao je da on nema ambiciju da bude trener Sarajeva.

"Nemam ambiciju da ostanem trener Sarajeva i mislim da je idealno rješenje da klub pronađe nekog trenera koji se posvetio profesionalnom fudbalu, jer ja sam čitav trenerski vijek posvetio radu u omladinskim kategorijama. Ovo sam prihvatio na zahtjev kluba, jer je to bilo možda najlogičnije rješenje u ovom trenutku. Mislim da imenovanje novog trenera treba da se obavi što brže", istakao je Mensur Dogan.

/ Anketa

Ko će biti novi prvak Premijer lige Bosne i Hercegovine?

Medijima se obratio i štoper Sarajeva Marin Aničić koji je rekao da od svog tima očekuje pobjedu.

"Prva kola su uvijek nezgodna na otvaranju sezone, ekipe se još uvijek ne znaju, ali očekujem našu pobjedu i mislim da smo apsolutni favoriti i da ćemo to pokazati na terenu", rekao je Marin Aničić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak