Medunjanin: Možemo proći Portugal

Radiosarajevo.ba
Medunjanin: Možemo proći Portugal

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević, kao što je već poznato, za utakmice baraža sa Portugalom pozvao je dva nova imena Ermina Zeca iz Šibenika i Harisa Medunjanina iz Valladolida.

Medunjanin je nastupao za selekciju Holandije do 21. godine, sa kojom je 2006. godine bio prvak Evrope. Nikada nije zaigrao za A selekciju Lala, a pošto je ruđen u Sarajevu, prema novim FIFA-inim pravilima ima pravo nastupa za našu selekciju.

"Go­di­na­ma sam če­kao i na­dao se kon­kre­tnom raz­go­vo­ru, po­zi­vu. On­da me pro­šle su­bo­te na­zvao te­hni­čki di­re­ktor i do­nio mi po­ziv. Ne tre­bam vam pri­ča­ti ka­ko sam se osje­ćao. Ni­kad bo­lje. Je­dva sam če­kao uta­kmi­cu u Bar­ce­lo­ni pro­tiv Espa­njo­la. Kri­vo mi je bi­lo što ni­sam po­čeo, ali sam se­bi re­kao: mo­raš pos­ti­ći gol! I, pos­ti­gao sam baš u tre­nut­ku ka­da se su­di­ja spre­mao svi­ra­ti kraj. Ovo mi je dru­gi gol ove je­se­ni, ne­će bi­ti i po­slje­dnji", rekao je Medunjanin u intervjuu za San.

Vezano: Medunjanin spasio Valladolid (VIDEO)

"U Va­lla­do­li­du igram u ve­zi, ali vi­še na­zad, kao za­dnji ve­zni. Igrao sam i iza dva špi­ca. Mi­slim da mi to naj­vi­še od­go­va­ra. Mo­gu igra­li po­lu­li­je­vo i po­lu­de­sno. Izra­zi­ti sam lje­vak, ali mi ni­je stra­no da igram po de­snoj stra­ni, oda­kle ula­zim i tra­žim pros­tor za šut", rekao je potencijalni bh. reprezentativac.

O Portugalu...

"Igrao sam sa ho­lan­dskom mla­dom re­pre­zen­ta­ci­jom pro­tiv Por­tu­ga­la­ca. Ni­su ba­uk, oni su opa­sni ako se do­zvo­li pas igra, ima­ju sjaj­ne in­di­vi­du­al­ce, po­put Ro­nal­da, De­ka, Si­maa, ali mi se či­ni da ne­kad za­pos­tav­lja­ju vlas­ti­tu od­bra­nu. Na­ša je šan­sa u kon­tra­ma u Li­sa­bo­nu. Znam da ima­mo odli­čne igra­ča, po­go­to­vo u ve­zi i na­pa­du. Ja vje­ru­jem da mo­že­mo pro­ći Por­tu­gal­ce", rekao je vezista Valladolida.

Španci navijaju za BiH

"Svi na­vi­ja­ju za BiH. Tre­ne­ri i sai­gra­či su mi čes­ti­ta­li zbog po­zi­va, vje­ru­ju da smo bo­lji od Por­tu­ga­la. Gle­da­li su nas pro­tiv Špa­ni­je, uvje­re­ni da mo­že­mo izne­na­di­ti Por­tu­gal­ce", prenio je Medunjanin utiske saigrača iz španskog prvoligaša.

N/FSBiH je podnio zahtjev da Medunjanin dobije sportsko bh. državljanstvo, a Haris se nada da će FIFA dati zeleno svjetlo do baraža.

"Vje­ru­jem da će sve bi­ti u re­du. Za­hva­lan sam u prvom re­du se­le­kto­ru Bla­že­vi­ću što me po­zvao i Uša­no­vi­ću, ko­ji za­vrša­va svu pa­pi­ro­lo­gi­ju oko mog bu­du­ćeg sta­tu­sa. Naj­va­žni­je da ne­ma pre­pre­ke za moj nas­tup, jer sam ro­đen u Sa­ra­je­vu", rekao je Medunjanin.

Iz N/FSBiH zatražili su ubrzanje procesa...

"Ostalo je malo vremena i zatražili smo ubrzavanje ovog procesa. Očekujem da ćemo u toku ove sedmice dobiti odgovor kakav svi priželjkujemo te da će Haris imati pravo nastupa za BiH", rekao je za Dnevni avaz generalni sekretar krovne kuće bh. nogometa Munib Ušanović.

Vezano: NSBiH od FIFA-e traži dozvolu za Medunjanina

Ćiro u srijedu objavljuje spisak za baraž

Selektor Blažević će u srijedu u 11 sati u prostorijama N/FSBiH saopštiti spisak igrača.

"Već sam svima poslao pozivnice, a i neće biti nekih iznenađenja na spisku", rekao je Ćiro u razgovoru za Oslobođenje i dodao kako je na preporuku kapitena Emira Spahića na spisak uvrstio još jednog stopera.

"Kapiten mi je savjetovao da pozovem još jednog stopera, jer sam u strašnoj muci sa žutim kartonima, a Spahić me uvjerava da je kvalitet", rekao je Blažević.

Kako navodi Oslobođenje dodatni štoper je najvjerovatnije Ninoslav Milenković koji igra u Enosis Neon Paralimniju sa Kipra.

Selektor i dalje tvrdi kako rijetko spava smišljajući taktiku za meč protiv Portugala.

"Budi me ovaj problem. Ne mogu nikako tri sata sna da sastavim, a kada bismo se plasirali produžio bih sebi život na još dvije godine, eto takav imam osjećaj", iskren je Blažević, koji već odavno analizira igru Portugala, sa ili bez Cristiana Ronalda.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak