Mamić otvorio dušu i otkrio kako je došao u sukob s Vahidom Halilhodžićem: 'Pali smo na gluposti'

3
Radiosarajevo.ba
Mamić otvorio dušu i otkrio kako je došao u sukob s Vahidom Halilhodžićem: 'Pali smo na gluposti'

Na sarajevskoj premijeri dokumentarca "Vaha - moja istina" pojavio se i Zdravko Mamić, bivši predsjednik Dinama koji je, zajedno s bratom Zoranom, Halilhodžića i doveo u taj klub čiju je ekipu Vaha vodio 10 mjeseci.

"Napravio sam sve da Vaha dođe. Žao mi je da to nije trajalo duže jer je ostavio veliki trag u Dinamu. Stabilizirao je klub i nakon njegova perioda je krenuo Dinamov uzlet u Europi. Bili smo izuzetno bliski, baš prijatelji. On je veliko nogometno i trenersko ime, ali smo pali na gluposti. Bila su to dva ega.

Igrali smo utakmicu protiv Intera iz Zaprešića, rezultat je bio 1:0, publika je bila nervozna i to se prenijelo na mene. Smatrao sam da bi bilo dobro da odem do svlačionice i napravim pritisak na igrače da se trgnu. Izrazio sam mu želju da uđem u svlačionicu, on je to jako teško primio i kasnije su pale grube riječi. Nakon toga sam mu se ispričao i danas smo dobri prijatelji", kazao je Mamić o angažmanu Vahida Halilhodžića u Dinamo Zagrebu.

Nermin Bise: 'Scene koje gledate u SF filmovima su blaga verzija. Ponestaje mi riječi'

Kada je upitan o teškom porazu od Bayerna i pita šta misli ko treba naslijediti Jakirovića, Mamić je bio izričit.

"Jako mi je teško pao taj poraz jer smo krvnički gradili ugled Dinama. Ovaj poraz će obilježiti navijače, igrače, trenera, rukovodstvo... Nisam bio ludi optimist jer je Bayern jedna od najboljih momčadi, ali nisu mi bile uvjerljive igre koje smo pružali", rekao je Mamić.

"Nema Dinamo puno izbora, a ima rješenje. To je Vahid Halilhodžić koji bi napravio čuda. Druga osoba je Nenad Bjelica. Oba su slobodna i ne znam zašto izmišljamo toplu vodu.

Intervju za Večernji Mamić je zaključio govoreći o pravnim problemima i odluci koju je donio Europski sud za ljudska prava odbio je tužbu koju su braća Mamić podnijela protiv Hrvatske. Kako je bivši predsjednik Dinama kazao, ta odluka je sramota i za Europski sud, ali i državu Hrvatsku. Na kraju je

"Ne osjećam se bjeguncem. Ja sam državljanin Bosne i Hercegovine i osjećam se kao u kući, a drugo - nisam kriv. S ponosom nosim svoju presudu", kazao je Mamić.

Cijeli intervju možete pročitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak