Mali grad, a velika familija: Priča o talijanskom Leicesteru

Radiosarajevo.ba
Mali grad, a velika familija: Priča o talijanskom Leicesteru
Prvak Srbije, Crvena zvezda, sinoć je na stadionu Rajko Mitić (Marakana op. a.) remizirao s talijanskim predstavnikom Sassuolom u play offu Evropske lige.

Talijani su prvi susret riješili u svoju korist i slavili s ukupnih 4:1. Ekipa iz prijestolnice Srbije tako je isapala od donedavno nepoznate ekipe. Koliko je nas uopće znalo da postoji gradić u Italiji od 40.000 stanovnika koji se zove Sassuolo? U ovom industrijskom gradu iz okruga Modena svoj dom je našao i jedan od učesnika Evropske lige.

Autor kratkog FIFA-inog filma želio je da pokaže šta fudbal znači stanovnicima Sassuola. Klub je od najnižeg ranga takmičenja u Italiji došao do šestog mjesta u Seriji A. Sassuolo je iza sebe ostavio velikana kakav je AC Milan, a to mu je na kraju donijelo i plasman u Evropsku ligu. Sinoć je ekipa Eusebija Di Francesca otišla i korak dalje, pa će igrati u grupnoj fazi Evropske lige.

Sassuolo neće napraviti rezultat koji je Leicester napravio u Premiershipu, ali i ovo što su do sada napravili veliko je kao titula prvaka Italije. Grad uživa u uspjesima kluba, a svi su složni u jednom: Sassuolo je mali grad, ali velika familija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak