Ludilo na Pecari, golovi padaju kao na traci: Široki Brijeg - Sarajevo 3:3

1
Radiosarajevo.ba
Ludilo na Pecari, golovi padaju kao na traci: Široki Brijeg - Sarajevo 3:3

U ponedjeljak, 30. septembra, u posljednjem susretu 9. kola Premijer lige BiH, Sarajevo gostuje na Pecari ekipi Širokog Brijega.

U osmoj minuti su domaći tražili jedanesterac nakon duela mladog Čelika i Bagarića, Petrović je prvo pokazao da se igra nastavi, ali je nakon poziva Njegomirovića iz VAR sobe otišao da ponovo gleda situaciju i nakon duge provjere promijenio svoju odluku.

Siguran sa bijele tačke u 11. minuti bio je Soldo.

Sudija nogometašu prijetio smrću. UEFA ga odmah skinula sa liste

U 42. minuti Petrović je ponovo pokazao na bijelu tačku, ovaj put za goste. Nakon kornera je bio oboren Đurićković a domaći sudac je bio siguran u svoju odluku.

Guliashvili je u 43. minuti izveo siguran jedanesterac po sredini gola i poravnao rezultat.

S tim rezultatom se otišlo na pauzu. 

Na otvaranju drugog poluvremena, Guliashvili je pogodio za Sarajevo i donio preokret gostima. Fenomenalni Gruzijac je svoj drugi pogodak postigao u 48. minuti nakon sjajnog prodora.

U 70. minuti je Oliveira postigao gol, ali je isti poništen zbog diskutabilnog faula nakon nove reakcije VAR sobe.

 Imao je nakon toga Oliveira dobru priliku koju je propustio iskoristiti. Široki je kaznio njegov promašaj u 79. minuti kada je Iličić pogodio za 2:2.

U 85. minuti je Sarajevo vratilo prednost nakon majstorije Đorđevića koji je iz slobodnjaka pogodio za 3:2.

Ekspresan povratak Širokog Brijega u 87. minuti. Filip Matić je sjajno pogodio glavom nakon ubačaja Chinedua s lijeve strane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak