Lionel Messi sa jednom riječi otkrio vraća se li se u Evropu

0
Radiosarajevo.ba
Lionel Messi sa jednom riječi otkrio vraća se li se u Evropu

Inter Miami i Leo Messi (36) nisu uspjeli izboriti playoff američke MLS lige.

Ovog vikenda očekuje ih posljednja utakmica regularne sezone protiv Charlottea i moguće je da Messiju, ako nastupi, to bude posljednja službena klupska utakmica ove godine.

Kada je postalo jasno da bi sezona Inter Miamija mogla završiti već u oktobru, u evropskim medijima pojavila se špekulacija kako bi Messi zimsku pauzu, odnosno period između dvije MLS sezone mogao provesti na posudbi u Barceloni, kako bi se propisno oprostio od kluba čiju je historiju neizbrisivo obilježio.

Sprema se fešta u Sarajevu: Rukometaši Bosne igraju za titulu i povratak u društvo najboljih

Međutim, tim nagađanjima na kraj je stao sam Messi u razgovoru s novinarima nakon pobjede Argentine protiv Perua, u kojoj je postigao oba gola svoje ekipe i tako aktualne svjetske prvake zadržao na vrhu CONMEBOL-ovih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Upitan o opciji povratka u Evropu, Messi je kratko i jasno rekao: "Ne".

Tako je njegova europska karijera najvjerojatnije definitivno završila. Nedavno je Messi izjavio kako nije siguran u vlastiti nastup na idućem Svjetskom prvenstvu, ali da bi volio pomoći Argentini u odbrani naslova na Copa Americi iduće godine, prenosi SC Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak