Liga prvaka: Nastavlja se košmar Manchester Uniteda, senzacija Copenhagena

0
Radiosarajevo.ba
Liga prvaka: Nastavlja se košmar Manchester Uniteda, senzacija Copenhagena

U terminu od 21 sat odigrano je šest utakmica Lige prvaka čime je kompletirano šesto kolo u grupama A, B, C i D najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi.

Ranije večeras, u terminu od 18:45 odigrane su dvije utakmice iz grupe B. PSV i Arsenal su remizirali te se plasirali dalje kao prvoplasirana i drugoplasirana ekipa grupe B.

Lens je savladao Sevillu na svom terenu te završili na trećem mjestu.

Evo koliko iznose akcijske cijene za osam letova iz Mostara prema Barceloni, Milanu, Stockholmu...

Najveće iznenađenje priredio je danski FC Copenhagen savladavaši Galatasaray sa 1:0 te je tako prošao dalje kao drugoplasirani u svojoj grupi.

Domaći igrači su propustili veliku priliku u 8. minuti utakmice. Ankersen je šutirao nakon odličnog centaršuta, ali nije uspio postići pogodak. Pred sam kraj poluvremena, Achouri je pobjegao defanzivcima Galatasaraya, ali je njegov pokušaj otišao daleko pored gola.

U prvom poluvremenu utakmice nije bilo niti jednog pokušaja u okvir gola.

Prvi udarac u okvir gola dogodio se u 58. minuti, a završio je u mreži. Achouri je asistirao Lerageru, koji je lahko svladao nemoćnog golmana.

Copenhagen je završio utakmicu s igračem manje nakon što je Lerager dobio dva žuta kartona u roku od pet minuta.

Manchester United priredio je novo razočaranje svojim navijačima te su poraženi od Bayern Munchena 0:1. Na taj način su zauzeli posljednje mjesto u svojoj grupi.

U 10. minuti utakmice, gosti su zaprijetili preko Kanea, koji je pokušao savladati Onanu sa ivice šesnaesterca, ali golman domaćih je odlično intervenirao i obranio udarac.

U 24. minuti utakmice, Shaw je isprobao svoj udarac, ali Neuer je krajnjim naporom odbranio njegov pokušaj.

Kane je sjajno poslao loptu u šesnaesterac, a Coman se odlično snašao i matirao Onanu u 71. minuti utakmice, piše SC Sport.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak