Liga prvaka: Borac dočekuje PAOK, Grci u Banjoj Luci brane gol prednosti

1
Radiosarajevo.ba
Liga prvaka: Borac dočekuje PAOK, Grci u Banjoj Luci brane gol prednosti

Aktuelni bh. prvak Borac, u srijedu, 31. jula, u Banjoj Luci igra revanš utakmicu drugog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv PAOK-a.

Grčki tim će u večerašnjem duelu braniti gol prednosti, jer je u prvoj utakmici u Solunu slavio rezultatom 3:2.

Trener Borca Mladen Žižović je u najavi utakmice rekao kako njegovom timu niko ne možete oduzeti snove te da se nada iznenađenju.

Pogledajte kako je Lana Pudar izborila polufinale Olimpijskih igara

"Nadam da ćemo pokazati sličnu igru kao dole i da će malo drugačiji rezultat biti. U tom kontekstu nismo zadovoljni, bez obzira kako to neko doživljava. Bitno je da nam niko ne može oduzeti snove, nadu, vjeru, htijenje, a onda tu je i inat da možemo parirati jednom velikom klubu. Oni su u ovom dvoboju favoriti, ali htjeli smo i dobili smo da smo fudbalski živi i sutra u našem fudbalskom hramu pokažemo još više i napravimo prvoklasno iznenađenje, da izbacimo grčkog šampiona", kazao je Žižović.

U PAOK-u očekuju tešku borbu, kako je istakao njihov trener Razvan Lucescu.

UEFA kaznila Borac zbog skandiranja "Kosovo je Srbija"

"Znamo da se još nismo plasirali dalje. Očekuje nas teška borba, ali dat ćemo sve od sebe. Znamo da je ova utakmica odlučujuća i samo je prolaz bitan. Znamo da smo slavili u prvoj utakmici. Pobijedili smo, zabili tri gola, ali smo i primili dva gola od tima iz BiH. Ne volim to da spominjem, ali moje mišljenje da penal nije trebao biti dosuđen te drugi gol protivnika je postignut iz offsidea", riječi su Lucescua.

Meč se igra od 21 sat, a direktno će ga prenositi Arena Sport.

Pobjednik ovog dvomeča će u narednoj rundi igrati protiv švedskog Malmoa.

Poraženi će u trećem pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu za protivnika imati Klaksvik s Farskih Ostrva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak