Legende BiH: Blaževiću ne trebaju savjeti

Radiosarajevo.ba
Legende BiH: Blaževiću ne trebaju savjeti

Safet Sušić, najbolji nogometaš BiH svih vremena, smatra da su prekidi najveća šansa BiH protiv Portugala.

"Važno je ne primiti gol i mislim da će Ćiro naći najbolje rješenje u obrani. Veliki hendikep za BiH je izostanak trojice standardnih igrača, ali imamo one koji će ih adekvatno zamijeniti", rekao je Sušić i dodao da Miroslav Blažević ima iskustvo kada treba stizati minus od 0:1.

"Treba biti strpljiv, a ponekad se događa da igrači gube strpljenje i svi krenu u napad ne postignu li brzo gol, što može biti opasno. Portugal će se osloniti na kontre i naša je šansa što će vjerojatno biti puno prekida, kornera i slobodnih udaraca", kaže Sušić.

Dušan Bajević, trener AEK-a, dodaje kako je BiH propustila veliku priliku u Portugalu: "Ne treba puno pametovati i savjetovati Blaževića jer je BiH igrala dobro i stvarala šanse u prvom susretu protiv Portugala. Moramo vjerovati u sebe i biti strpljivi. Portugal je kvalitetna ekipa, ali odbrana mu nije dobra i to je naša šansa."

Enver Marić, trener golmana Herthe, smatra da je BiH u Lisabonu trebala postići barem jedan gol.

"Treba igrati hrabro kao poslije primljenog gola u Lisabonu kada smo se oslobodili pritiska."

Najveći Ćirin kritičar u posljednje vrijeme bio je Faruk Hadžibegić, ali i on se priklonio euforiji.

"BiH je igrala jako dobro, ali nije imala sreće. Rezultat iz Lisabona daje nadu, iako je težak za stizanje. Pjanić bi mogao zadati probleme Portugalcima jer ma uvijek nova rješenja u igri", rekao je bivši selektor Bosne i Hercegovine.

Vezano:
Osim: Portugalci su dobri, ali nisu nepobjedivi
Barbarez: Trebamo igrati pametno i strpljivo
Baka o bh. reprezentaciji

sportal.hr/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak