Kraljevi jurišaju na četvrti trofej Super kupa, okršaj sa Unitedom

Fena
Kraljevi jurišaju na četvrti trofej Super kupa, okršaj sa Unitedom
Na skopskom stadionu ''Filip drugi'', kapaciteta 33.000 gledalaca, večeras će biti odigran susret europskog fudbalskog Superkupa u kojem se sastaju pobjednik Lige prvaka Real Madrid i pobjednik Europske lige Manchester United.

Iako je bilo najavljeno da prva zvijezda Reala Cristiano Ronaldo neće biti u sastavu za taj susret, jer je počeo da trenira sa ekipom tek prije dva dana, trener Zinedine Zidane odlučio je da ga povede u Skoplje.

Ronaldo je dobio produžen odmor nakon Kupa konferederacija u Rusiji i naporne prošle sezone u kojoj je Realu donio titule prvaka Španije i Evrope.

Real Madrid je tri puta osvajao ovaj trofej (2002, 2014. i 2016.), a dva puta je poražen (1998. i 2000), dok je Manchester United pehar osvojio 1991. dok je bio poražen 1999. i 2008.

Trener Reala Zinedine Zidan je kao igrač dva puta osvojio europski Superkup, 1996. s Juventusom i 2002. s Realom. Kao trener prvi naslov je osvojio prošle godine također s Kraljevskim klubom. 

Njegov kolega na klupi Uniteda Jose Mourinho u trenerskoj karijeri nije uspio da osvoji Superkup, a jedini nastup u meču za taj pehar zabilježio je kao strateg Porta 2003, kada je Milan bio uspješniji (1:0).

Susret Real Madrid - Manchester United igrat će se od 20.45 sati. Meč će suditi Italijani, Gianluca Rocchiglavni (glavni sudac), a pomoćnici će mu biti Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini, Davide Massa i Massimiliano Irrati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak