Konferencijska liga: Sarajevo u Trnavi traži plasman u treće pretkolo

1
Radiosarajevo.ba
Konferencijska liga: Sarajevo u Trnavi traži plasman u treće pretkolo

Fudbaleri Sarajeva u srijedu, 31. jula, u Trnavi igraju revanš susret drugog pretkola Konferencijske lige protiv ekipe Spartaka.

Prva utakmica odigrana na Koševu okončana je rezultatom 0:0, premda je bordo tim bio bolji rival.

Trener Sarajeva Zoran Zekić je u najavi uzvrata kazao da očekuje boljeg protivnika nego u pvom meču, ali i adekvatan odgovor svojih igrača.

Bursać: Pokojni Milorad Dodik!

"Spartak je dosta ozbiljnija momčad od Aktobea. Jako su čvrsti. Čekaju svoje šanse. Vidjeli smo dosta njihovih dobrih pojedinaca. Imali su pet-šest dana više za pripremu nego za prvu utakmicu, ali bih se više fokusirao na svoju momčad i da im približim šta ih sutra čeka. Stadion je prekrasan, navijači su blizu, pa će Spartak pokušati biti agresivniji. Moramo odgovoriti na te zadatke", rekao je Zekić.

S druge strane, trener Spartaka Michal Gašparik uvjeren je u prolaz svog tima.

Pogledajte kako su navijači FK Sarajevo ispratili ekipu na važno gostovanje u Slovačku

"Čeka nas težak protivnik željan uspjeha koji preko nas želi da prođe dalje, ali i mi to želimo. Nakon prvog susreta šanse su izjednačene, ali vjerujem da ćemo mi proći uz pomoć naše publike. Želimo igrati bolje nego u gostima. Cilj je da odigramo što je moguće bolje i prođemo u treće pretkolo", riječi su Gašparika.

Meč se igra od 20:30 sati uz direktan TV prijenos na MY TV, a moći ćete ga pratiti i u tekstualnom prijenosu na portalu Radiosarajevo.ba.

Pobjednik ovog duela će u narednoj rundi igrati protiv poraženog iz dvoboja drugog pretkola kvalifikacija za Europsku ligu između Wisle Krakow i Rapid Beča.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak