Kapiten Srbije se oprostio od reprezentacije: "Ostajem pri svojim stavovima"

1
Radiosarajevo.ba
Kapiten Srbije se oprostio od reprezentacije: "Ostajem pri svojim stavovima"

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, Dušan Tadić (35), objavio je u četvrtak kako završava svoju reprezentativnu karijeru.

"Ostajem pri stavovima koje sam iznio. Naglašavam da nisam imao nameru da uvrijedim saigrače ili bilo koga drugog ko je bio dio tima Srbije u Njemačkoj, tako da imam potrebu da posljednji put objasnim određene stvari oko kojih znam da je bilo polemike.

Osnovni razlog ovog saopćenja je taj da sam donio odluku da se oprostim od dresa reprezentacije Srbije. Da li bih mogao i u budućem periodu biti koristan - neka procijeni struka, javnost ili ko već smatra da je pozvan da o tome diskutira i ko misli da je dio fudbalskog ambijenta. Reprezentacija je za mene uvijek bila ljubav. Ljubav prema državi, ljubav prema narodu, ljubav prema igri, takmičenju, druženju.

Ramiz Salkić pisao Delegaciji EU: Vaše objašnjenje neće umanjiti gorak okus porodica žrtava

Mnogo toga smo prošli zajedno - radost, tugu, osmjehe, krv, sreću, a bilo je dosta bola i patnje. Nijedan klupski neuspjeh ne može zaboljeti kao reprezentativni, ali isto tako nijedan klupski uspjeh ne može donijeti radost kao uspjeh u dresu Srbije", napisao je Tadić na svom Instagram profilu.

Tadić je za srbijansku reprezentaciju debitovao u decembru 2008. te je sa 111 nastupa njen rekorder.

U reprezentativnom dresu je postigao 23 pogotka uz 40 asistencija, a bio je učesnik Svjetskih prvenstava 2018. i 2022. te Europskog prvenstva 2024.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak