Jurgen Klopp u svom stilu saopćio Arnoldu da je na spisku selektora Engleske

Radiosarajevo.ba
Jurgen Klopp u svom stilu saopćio Arnoldu da je na spisku selektora Engleske
Selektor Fudbalske reprezentacije Engleske Gareth Southgate saopćio je jučer spisak igrača na koje računa za Mundijal koji će 14. juna početi u Rusiji.

Na spisku selektora Tri lava našao se i mladi Trent Alexander-Arnold, fudbaler Liverpoola koji ima tek 19 godina i koji još uvijek nema niti jedan nastup u dresu nacionalnog tima. Alexander-Arnold debitovat će u dresu Engleske na pripremnim utakmicama za Svjetsko prvenstvo, a prvi nastup u takmičarskim duelima vjerovatno će upisati na Mundijalu u Rusiji.

Mladi fudbaler otkrio je za službenu stranicu Liverpoola kako je saznao da je na spisku za utakmice Mundijala.

"U autobusu za aerodrom došao je do mene i onako, usput, me pitao znam li išta o selektorovom popisu. Rekao sam da još nema nikakvih vijesti, a on me onda pitao imam li kakvih planova u vrijeme Svjetskog prvenstva, neki godišnji odmor ili slično. Odgovorio sam da nemam", rekao je Arnold i dodao:

"E, odlično, jer ideš na Svjetsko prvenstvo", rekao je Jurgen Klopp.

Njemački trener istaknuo je kako je Alexander-Arnold mlad fudbaler, ali da je zaslužio poziv za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

"To je sjajna priča. Gareth Southgate me nazvao to jutro i zamolio me da mu kažem da je pozvan za Svjetsko prvenstvo. Da ste samo vidjeli izraz njegova lica kad sam mu rekao, fantastično. Apsolutno je zaslužio biti u reprezentaciji. Je li premlad? Ne, nikada nisi premlad za tako nešto. Možeš jedino biti nedovoljno dobar, a Trent je, vjerujte mi, jako, jako dobar", rekao je Klopp.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak