Još jedno novo ime na Grbavici: Iskusni lijevi bek pojačao Plave

0
Radiosarajevo.ba
Još jedno novo ime na Grbavici: Iskusni lijevi bek pojačao Plave

Bivši igrač Širokog Brijega, Lokomotive, Rudeša i Radomlja, Stipo Marković (30), novi je igrač Željezničara.

Potpisao je ugovor na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu.

Stipo Marković je rođen 3. decembra 1993. godine u Kiseljaku. Prošao je omladinske selekcije Širokog Brijega, a potom je za seniore igrao sedam godina. Potom je tri godine nosio dres zagrebačke Lokomotive, pola godine je igrao za Rudeš, a od ljeta 2022. član je Radomlja.

Bivši šef Ferrarija u Sarajevu: Saobraćajne nesreće su ubica mladih broj jedan

Marković je u prošloj sezoni odigrao 38 utakmica za Radomlje. Stipo igra na poziciji lijevog beka, a večeras će obaviti prvi trening sa ekipom.

"Prezadovoljan sam što sam postao igrač Željezničara. Nadam se da ću ispuniti očekivanja. Zahvalio bih se svima u klubu i treneru Ćoriću s kojim sam sarađivao u Širokom i o njemu sve najbolje. Protiv Želje sam igrao dosta puta, imam samo riječi hvale, svaka čast navijačima i veoma cijenim ovaj klub. Dolazio sam gledati par utakmica, prošle sezone sam bio protiv Zrinjskog i stvarno sjajna atmosfera. Dat ću najviše što mogu i brzo ću se prilagoditi i nadam se da će to biti dovoljno da napravimo nešto više", kazao je Marković.

Marković je deveto pojačanje Plavih, a prije njega na Grbavicu su stigli Bože Vukoja, Ivan Đorić, Azur Mahmić, Tarik Abdulahović, Marin Karamarko, Edwin Odinaka, Huso Karjašević i Matej Cvetanoski.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak