Iz Nogometnog saveza BiH žestoko odgovorili načelniku Nedžadu Ajnadžiću

Radiosarajevo.ba

Povodom učestalih komentara na informaciju da Fudbalski klub Sarajevo utakmicu III pretkola UEFA Europa lige ne može igrati na stadionu „Asim Ferhatović-Hase“, a pogotovo na današnju izjavu načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića da je Nogometni savez  Bosne i iHercegovine odgovoran za nastalu situaciju, oglasili su se iz bh. kuće fudbala.

Načelnik Ajnadžić govorio o stadionu Koševo i optužio Nogometni savez BiH

Njihiovo saopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Sva pravila i propise za odigravanje zvaničnih klupskih i reprezentativnih utakmica određuje UEFA. Svima, koji su uključeni u ovu problematiku je jasno, ili bi trebalo biti jasno, da je UEFA još od 2006. godine propisala kategorizaciju stadiona i pravila koja kategorija stadiona važi za koju vrstu i nivo takmičenja.

Kada su pitanju kvalifikacione utakmice „A“ reprezentacije za EP i SP, stadioni moraju ispunjavati uslove III kategorije. Kada su u pitanju klupske utakmice UEFA Lige prvaka i Evropa lige prva dva pretkola se igraju na stadionima II kategorije, III pretkolo i play off se igra na stadionima III kategorije, a grupna faza na stadionima IV kategorije.

Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar

Sve ove uslove su znali u FK Sarajevo kao i u Općini Centar, uključujući i načelnika Ajnadžića. Naime, tokom mjeseca aprila i maja ove godine održano je nekoliko sastanaka sa predstavnicima Općine Centar i FK Sarajevo (o čemu je javnost blagovremeno obavještavana), a na kojem su predstavnici NS/FS BiH detaljno pojasnili uslove za III kategoriju i šta je potrebno dodatno uraditi na stadionu „Asim Ferhatović-Hase“.

Zato je u najmanju ruku neprimjereno odgovornost za neispunjenje kriterija III kategorije za stadion „Asim Ferhatović-Hase“ pripisivati NS/FS BiH ili što je još gore, kao u slučaju načelnika Ajnadžića izjavljivati da mu nije jasno da se jedna utakmica mogla odigrati, a druga ne može.

Ne može se vlastita odgovornost i navodna neinformiranost prebacivati na NS/FS BiH. To NS/FS BiH neće nikad dozvoliti", navodi se u saopćenju Nogometnog saveza BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak