Italijanski mediji: Paolo Maldini dobio otkaz u Milanu, poznat razlog koji je presudio

0
Radiosarajevo.ba
Italijanski mediji: Paolo Maldini dobio otkaz u Milanu, poznat razlog koji je presudio

Paolo Maldini i Ricky Massara smijenjeni su s mjesta direktora u Milanu, javlja niz talijanskih medija.

Klub još nije službeno objavio odluku, ali još ranije se počelo spekulirati da bi se to moglo dogoditi jer je posljednji sastanak Maldinija i vlasnika kluba prošao jako loše.

Došlo je do sukoba između vlasnika Milana Gerryja Cardinalea i Maldinija. Spomenuti dvojac ima potpuno različite vizije o načinu na koji bi se klub u budućnosti trebao razvijati. Napetost je već neko vrijeme prisutna.

Severina u prelijepom izdanju 'zapalila' Zrće, fanovi oduševljeni: 'Predobra, kako izgledaš'

Maldini je i ranije u intervjuima ponavljao kako je frustriran nedostatkom sredstava za transfere i pozivao vlasnike da ulože više novca kako bi klub bio konkurentniji ostatku lige, a posljedično i Europe.

Cardinale je bio u Italiji na kraju sezone i danas se sastao s Maldinijem, ali Sky Sport Italia, Sportitalia i ostali izvještavaju da je ovaj susret samo dodatno zaoštrio situaciju. Maldini je tražio veću autonomiju i sredstva za jačanje tima, dok su glavni ljudi RedBirda, Cardinale i izvršni direktor Giorgio Furlani, željni smanjenja troškova i gradnje na trenutačnom poslovnom modelu.

Također ističu da kada je Maldiniju dodijeljen budžet za transfere, većina sredstava bačena je na Charlesa De Ketelaerea, a Belgijanac nije uspio postići nijedan gol.

Milan je ove sezone stigao do polufinala Lige prvaka, ali je nastup u njoj i sljedeće sezone uspio osigurati samo zahvaljujući kazni od 10 bodova koju je Juventus dobio u Serie A, pa je Milan skočio na 4. mjesto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak