Ispovijest doktorice Siniše Mihajlovića: Znao je dići bolnicu na noge od galame

Radiosarajevo.ba

Medicinska sestra srbijanskog trenera koji boluje od leukemije Siniše Mihajlovića (50), otkrila je kakav je on bio kao pacijent.

On je ljetos otkrio da ima leukemiju i posljednja četiri mjeseca je uglavnom proveo u bolnici Sant'Orsola u Bologni.

Siniša Mihajlović progovorio o leukemiji i rasplakao se na konferenciji

Konferenecija za medije o zdravstvenom stanju Siniše Mihajlovića, trenera Bologne, bila je zakazana za petak u 11 sati. Susret sa novinarima bio je emotivan, a srbijanski stručnjak se u jednom trenutku i rasplakao. "Četiri teška mjeseca su iza mene. Bio sam na Institutu gdje sam imao hemioterapije i svojim jakim karaketerom sam izgurao sve to.

O njemu se brinuo veliki medicinski tim, na čelu sa doktoricom Carmelom Boscarino. 

„Siniša je pravi džentlmen. Radila sam kada je održao konferenciju za medije i ta njegova pohvala me veoma dirnula. Mi, medicinske sestre, se uvijek trudimo da budemo iskrene. Bilo je teško objasniti mu u kakvoj situaciji se nalazi, ali on je uradio sve što smo tražili od njega“,  rekla je Boscarino prenosi Repubblica.

Carmela je dodala da je Mihajlović obavljao posao trenera Bologne i dok je bio u bolnici – gledajući treninge i mečeve.

Supruga Siniše Mihajlovića stigla u BiH: Lijepa Arianna se moli za njegovo zdravlje

Trener Bologne Siniša Mihajlović nastavlja svoju borbu sa leukemijom. Legendarni trener se osjeća bolje, iz Italije stižu lijepe vijesti skoro svaki drugi dan, a nadu podgrijava i informacija da se bivši as Crvene zvedze i jedan od najboljih nogometaša s ovih prostora počeo družiti s prijateljima. Najveća podrška mu je porodica.

Nervirao se oko Bologne. Kada su bile utakmice u toku znali smo da ne ulazimo u njegovu sobu. Čuli smo ga kako se dere, čuli smo ga iz hodnika, u drugim odjeljenjima, ali niko od drugih pacijenata se nije bunio. Kada bi Bologna izgubila, oni su nas pitali kako je Siniša to podnio“, dodala je Carmela.

Mihajlović je završio s tri ciklusa hemoterapije. Prije desetak dana je napustio bolnicu poslije transplatacije koštane srži.

Instagram: Arianna Rapaccioni i Siniša Mihajlović

Mihajlović je na posljednoj pressici, osim „anđela čuvara“ Carleme, veliku pomoć dali i ostali doktori: Christian Di Pietro, Gabriella De Cicco, Annalisa Bonavita, Daniele Bortolotti, Gemma Valeriani, Alessia Bordenca, Maria Antonietta Canella. Sve ovo je ekipa doktora iz „Svete Ursule“.

Mihajloviću je u ovoj borbi najveća podrška mu je porodica. Upravo supruga Arianna Rapaccioni Mihajlović, rođena Talijanka, dolazila je u Bosnu i Hercegovinu, da se moli za njegovo zdravlje. U Međugorju je bila krajem oktobra. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak