"Idem da uništim Dinamo": Norvežanin opsjednut Srbima dobio zabranu ulaska u Maksimir

Radiosarajevo.ba
"Idem da uništim Dinamo": Norvežanin opsjednut Srbima dobio zabranu ulaska u Maksimir

U Maksimiru se večeras igra prva utakmica play-offa kvalifikacija za Ligu prvaka između Dinama i Rosenborga. Zajedno s navijačima Rosenborga u Zagreb je stigao i Kristian Kahrs, Norvežanin koji je veliki obožavatelj Srbije i navijač Partizana.

Nakon što je portal Index.hr upoznao javnost s likom i djelom Kahrsa, iz uprave Dinama odlučili su da mu zabrane ulazak na stadion.

Kahrs je na društvenim mrežama najavio da dolazi u Zagreb da "uništi Dinamo", ali je kasnije objasnio da je riječ o "sportskoj šali". No, njegovi politički stavovi nisu šala.

"Živim u Beogradu već 15 godina za stalno. Pričam srpski, često sam tamo u medijima. Bavio sam se prije novinarstvom, ali sad sam u politici, želim postati ambasador Srbije u Oslu", rekao je za Index.hr i dodao:

"Bio sam bivši PR NATO-a u Prištini na Kosovu i svjedok terorističkog napada 16. februara 2001. godine, kad su albanski teroristi ubili srpske civile. Dobio sam zahvalnicu Srbije."

Osim protiv Albanaca, Kahrs je na društvenim mrežama "aktivan" i protiv Hrvata pa je objavio da je "operacija Oluja – etničko čišćenje Srba koje nikad nećemo zaboraviti", akcija u kojoj je "Hrvatima pomagao NATO".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak