I Mađari se čude svlačionicama Bilinog Polja: "Kao u školi"

2
Radiosarajevo.ba

Nakon što su njemački mediji objavili nekoliko priča o lošem stanju svlačionica Bilinog Polja, isto su sada napravili i mediji iz Mađarske.

Oni su se požalili na uslove koje će njihov nacionalni tim imati u večerašnjem duelu četvrtog kola Lige nacija, koji se igra od 20:45 sati na stadionu Čelika u Zenici.

"Svlačionice školskog nivoa čekaju mađarsku reprezentaciju u Bosni", stoji u objavi najčitanijeg mađarskog portala Nemzeti.

Uživo iz Pariza | Glavni favorit za Zlatnu loptu stigao na štakama, poznati dobitnici prvih nagrada

Uz to su objavili i nekoliko fotografija, na kojima se može vidjeti izgled svlačionica.

"Nacionalni tim Mađarske u ponedjeljak igra meč Lige nacija protiv Bosne i Hercegovine, igrači Marca Rossija neće imati luksuzne uslove na meču u Zenici."

Čelik odgovorio Nijemcima na prilog o Bilinom Polju: Sve stalo u dvije riječi

Podsjetimo, njemačka TV kuća RTL u četvrtak, 10. oktobra, objavila je video prilog u kojem su istakli da su šokirani stanjem unutrašnjosti stadiona Bilino Polje u Zenici.

Videosnimak je objavljen na zvaničnom TikTok nalogu RTL Sporta uz opis: "Ovako izgledaju svlačionice za tim Njemačke u Ligi nacija".

Međutim, igrači i selektor Njemačke su ispali "gospoda" i nisu željeli omalovažavati naš nacionalni stadion.

Nije bilo razloga za prigovore ni nakon utakmice, jer su se kući vratili s punim plijenom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak