Hrvatska u problemima: Cristiano Ronaldo udvostručio prednost Portugala

1
Radiosarajevo.ba
Hrvatska u problemima: Cristiano Ronaldo udvostručio prednost Portugala

Hrvatska nogometna reprezentacija otvara novi ciklus, počinje Liga nacija. Hrvatska protiv Portugala na Da Luz izlazi nakon lošeg Eura i još gore serije jer od utakmice s Turskom lanjskog listopada u Osijeku, u pet jačih iskušenja u službenim ogledima, nije dobila niti jednom.

34′ - Novi pogodak za Portugal. Ronaldo zabija za 2:0. Odličan ubačaj Mandesa na Ronalda koji je još bolje utrčao i samo postavio nogu, piše ZagrebInfo.

32′ - Kakav udarac Kramarića, ali velika obrana Coste.

Liga nacija | Ronaldo rastužio Hrvatsku, veliki bod Srbije, nestvarni promašaj Jovića

24′ - Još jedna velika obrana Livakovića. Brani Ronaldu 1na1 s nekih sedam metara.

15‘ - Modrić puca iz daljine, ali trese vanjski dio mreže.

12‘ - Opasnu kontru Portugala zaustavlja Livaković.

7′ - Hrvatska gubi. Za 1:0 zabio je Dalot. Zaspala je obrana Hrvatske. Fernades ostao sam, poslužio Dalota u prostro koji je mirno zabio za 1:0.

6′ - Prva opasna situacija pred golom Hrvatske. Livaković je obranio udarac Portugalaca s nekih 16 metara. Fernades je pucao.

Počela je utakmica.

PORTUGAL: Diogo Costa – Dalot, Rúben Dias, Inácio, Nuno Mendes – Vitinha, Bruno Fernandes, Pedro Neto – Bernardo Silva, Rafael Leão, Ronaldo

HRVATSKA: Livaković – Šutalo, Pongračić, Gvardiol – Jakić, Modrić, Kovačić, Sosa – Baturina – Pašalić, Kramarić

Liga nacija je bitna. Ima izravan utjecaj na kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u čak dvije faze. Rezultati u njoj značajni su za određivanje nositelja uoči ždrijeba kvalifikacija za Mundijal 2026. godine.

Prije utakmice odana je počast Pepeu, koji je primio dres s brojem 141 u znak broja nastupa za reprezentaciju Portugala. Navijači su čuvenog “kostolomca” pozdravili spektakularnom fotografijom, aplauzom i "klanjanjem".

UEFA je našu formaciju nacrtala u svojevrsnih 3-4-2-1 s Pašalićem i Baturinom iza isturenog Kramarića. Modrić i Kovačić trebali bi držati sredinu terena, uz Sosu i Jakića na pozicijama krilnih bekova. U zadnjoj liniji je trojac Šutalo, Pongračić i Gvardiol uz neizostavnog Livakovića na golu. Dakle, Martin Baturina konačno je dobio priliku u prvih 11, njega komotno možemo nazvati novim licem u redovima naše reprezentacije

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak