Horor na utakmici: U sukobu navijača, ljude bacali sa tribina. Fudbaler pogđen nožem

0
Radiosarajevo.ba
Horor na utakmici: U sukobu navijača, ljude bacali sa tribina. Fudbaler pogđen nožem

Fudbalska utakmica u Kolumbiji je morala biti prekinuta nakon što je došlo do masovnog nasilja na tribinama, pri čemu je navodno povrijeđeno 20 osoba.

Atletico Nacional i Atletico Junior igrali su u drugom poluvremenu njihove utakmice u Primi A kada su tuče između navijača obje ekipe izazvale prekid meča.

Nakon što je Marino Hinestroza postigao gol za 2-0 za domaćine, navijači gostujuće ekipe su se probili u dio za domaće navijače.

SDA Novo Sarajevo: "Nedžad Koldžo je trojanski konj Benjamine Karić"

Kada je postalo jasno da je izbila masovna tuča, sudija Nolberto Ararat odlučio je prekinuti utakmicu kada je na satu bilo 55 minuta, a meč se više nije nastavio. Izvještaji govore da su neki od 20 povrijeđenih navijača prebačeni u medicinske centre u blizini stadiona Atanasio Girardot. Mnogi od povrijeđenih su također zbrinuti u donjem dijelu stadiona od strane Crvenog krsta, prema El Colombiano.

Pojavile su se fotografije na kojima se može vidjeti da je jedan od igrača domaćeg tima u glavu pogođen nožem, ali na sreću njegovom drškom.

Nakon ovih strašnih scena nasilja, sekretar sigurnosti Medelina, Manuel Villa, osudio je uključene navijače.

"Fudbal bi trebao biti proslava mira," rekao je Villa. "Fudbalska kultura je kolektivna obaveza. Ako neko to ne razumije, nema mjesta u ovoj proslavi: oni koji se maskiraju kao navijači i stvaraju ovakve situacije te djeluju izvan zakona nisu navijači, već kriminalci i trebaju biti tretirani kao takvi. Neodgovorni!"

"Bit će sankcija i preduzet će se mjere po potrebi."

Snimci tuče sa tribina sugerišu da je najmanje jedan navijač gostiju imao nož u ruci. Također se na snimcima može vidjeti da su huligani Nacionala nekoliko navijača Juniorovih bacili na donju tribinu.

Kako su haotične scene postajale sve gore, navijači u tom području mogli su se vidjeti kako bježe od nasilja u gornjem dijelu, pokušavajući se spustiti do donjih tribina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak