Hoće li Edin Džeko ipak potpisati za Hajduk? Prelazak ovog igrača bi mogao promijeniti tok pregovora

0
Radiosarajevo.ba
Hoće li Edin Džeko ipak potpisati za Hajduk? Prelazak ovog igrača bi mogao promijeniti tok pregovora

Kako javljaju turski mediji, Fenerbahçe je dogovorio novo pojačanje u samom vrhu napada. Kako navode, Cenk Tosun će s istanbulskim klubom potpisati ugovor na dvije godine. Od toga ga dijeli još samo ljekarski pregled.

Tosun će u Fenerbahçe doći kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s njihovim gradskim rivalom Bešiktašom što sigurno neće dobro sjesti njihovim navijačima. Tamo je prošle sezone u 47 nastupa zabio 11 golova i dodao još osam asistencija. Time je zaradio i poziv u tursku reprezentaciju za koju je dva puta nastupio na Europskom prvenstvu, ali nije se uspio upisati u strijelce.

Njegov dolazak u Fenerbahçe bi mogao značiti i dobre vijesti za navijače Hajduka. Kako Tosun igra u samom vrhu napada to bi značilo da bi želja navijača Hajduka Edin Džeko mogao postati višak. Fenerbahçe također cilja Youssefa En-Nesyrija koji je navodno jako blizu dolaska u Istanbul.

Danas dženaza Adnanu Šemiću zbog kojeg je promijenjen zakon u BiH

En-Nesyri je u prošloj sezoni zabio 16 prvenstvenih golova, te je po stilu igre apsolutno pogodan za Josea Mourinha.

Kada bi i Marokanac došao u Fener, to bi znatno olakšalo proces dolaska Džeke na Poljud. Do toga je još puno toga ostalo, piše Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak