Hit ekipa francuskog Le Championnata neće igrati Ligu prvaka na svom stadionu

0
Radiosarajevo.ba
Hit ekipa francuskog Le Championnata neće igrati Ligu prvaka na svom stadionu

Hit francuskog Le Championnata, Brest, koji se kao trećeplasirani direktno kvalificirao za Ligu prvaka, svoje će europske susrete igrati na stadionu Stade de Roudourou u Guingampu.

"Žao mi je što nije u Le-Bleu, ali to također jača našu ideju o izgradnji novog stadiona", kazao je gradonačelnik Bresta Francois Cuillandre.

Stadion Francis-Le-Bleu, na kojem Brest nastupa u Le Championnatu, ne ispunjava standarde koje zahtijeva UEFA za susrete Lige prvaka.

Incident u Americi: U ogromnom požaru izgorjelo 1.500 automobila

Glavni razlog je to što su tri od četiri njegove tribine cjevaste strukture, što je zabranjeno kontinentalnim propisima.

Nakon tehničkog pregleda krajem aprila, UEFA je obavijestila Brest da će mu, u nedostatku izuzetno značajnih radova, biti dopušteno igrati pred samo 5000 ljudi na Le-Bléu, ako želi igrati u Europi na svom stadionu.Brest ima rok do 22. maja obavijestiti UEFA-u o mjestu gdje namjerava igrati prve europske utakmice u svojoj historiji.

Brest je prije nekoliko godina pokrenuo projekt izgradnje novog stadiona od 15.000 sjedećih mjesta, čija je gradnja planirana za 2025. godinu i koji ne bi trebao biti isporučen prije 2027. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak