Guardiola pronašao zamjenu za jednog od najboljih igrača svijeta

0
Radiosarajevo.ba
Guardiola pronašao zamjenu za jednog od najboljih igrača svijeta

Manchester City je pronašao fudbalera koji bi trebao zamijeniti Rodrija koji je zbog teške povrede prednjeg križnog ligamenta završio sezonu.

Dvadeset trogodišnji Samuele Ricci bio je ključan za iznenađujući uspon Torina na vrh Serije A i odlično je odigrao u ulozi veznog igrača za Italiju u njihovoj pobjedi 3-1 protiv Francuske ovog mjeseca. Iako može igrati na različitim pozicijama u sredini terena, postaje jedan od najboljih mladih playmakera i visoko je na listi Cityja ako odluče da moraju dovesti pojačanje u januaru kako bi pokrili Rodrijevo odsustvo u najprometnijem dijelu sezone.

Ricci bi također bio smatran mudrim dugoročnim dodatkom, a s obzirom da bi njegov transfer mogao dosegnuti do 30 miliona funti, ne bi bio samo privremeno rješenje. City mora odlučiti hoće li ubrzati svoje ljetne planove zbog Rodrijeve povrede.

Dragan Bursać: Džaba kazna za veličanje zločinca Mladića ako vam djeca i dalje uče da je bio heroj!

Ricci je dešnjak s odličnim pregledom igre i dobro manipuliše loptom pod pritiskom. Sa svojih 180 cm ima fizičku prisutnost potrebnu za opstanak u Premier ligi, a kaže se da dobro takne i blokira.

Torino bi se teško odlučio prodati igrača usred sezone, posebno ako zadrže dobru formu i izgledaju kao da će se kvalifikovati za Ligu prvaka. No, privlačnost pridruživanja aktuelnim prvacima Premier lige, a potencijalno i osvajačima Lige prvaka, sigurno bi bila teška za odbiti za samog igrača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak