Gareth Bale donira više od milion eura zdravstvenim ustanovama

Anadolija
Gareth Bale donira više od milion eura zdravstvenim ustanovama

Gareth Bale, fudbaler Real Madrida, donirao pola miliona funti (oko 570.000 eura) Nacionalnoj zdravstvenoj službi (NHS) u Velsu, a prema navodima engleskih i španskih medija danas će objaviti donaciju od 440.000 funti (500.000 eura) za zdravstvene radnike u Španiji. 

Bale i supruga Emma su ogromnu svotu novca uručili zvaničnicima NHS-a u Cardiffu i Zdravstvenom odboru Velsa, koji su fokusirani na pružanje dodatnih usluga pacijentima i osoblju koje se ne pružaju od uobičajenih sredstava NHS-a.

"Samo sam htio zahvaliti svima u NHS-u za njihov naporan rad i žrtvu tokom krize izazvane COVID-19. Bolnica Univerziteta u Velsu zauzima posebno mjesto u mom srcu. Tamo sam rođen i pružila je veliku podršku mojoj porodici, prijateljima i široj zajednici. Ja i moja porodica želimo iskazati našu podršku. Nastavite dobro raditi, obavljate odličan posao. Hvala vam puno", poručio je Bale, prenose ostrvski mediji.

No, izgleda da se 30-godišnji fudbaler neće zaustaviti na tome nego će dati još jednu donaciju, ali zdravstvenim službama u Madridu, epicentru epidemije novog koronavirusa u Španiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak