Fudbaler Dinama kažnjen s 5.000 eura zbog vrijeđanja bivšeg selektora nacionalnog tima

0
Radiosarajevo.ba
Fudbaler Dinama kažnjen s 5.000 eura zbog vrijeđanja bivšeg selektora nacionalnog tima

Hrvatski fudbalski savez objavio je kaznu za napadača Dinama Brunu Petkovića. Razlog su njegove neprimjerene izjave o tadašnjem selektoru U-17 hrvatske reprezentacije Robertu Jarniju.

Podsjetimo, Bruno Petković je uoči utakmice Dinama i Betisa nazvao tadašnjeg selektora U-17 reprezentacije Hrvatske Roberta Jarnija klaunom jer je izjavio kako će navijati za Betis iz Seville.

Čekalo se nekoliko dana pa se HNS oglasio saopćenjem.

Ko je predsjednik Irana za kojim traga cijela država?

"Disciplinska komisija Hrvatskog fudbalskog saveza donijela je odluku o kazni za prvotimca Dinama, Brunu Petkovića, zbog neprimjerene izjave na konferenciji za medije uoči gostovanja njegova kluba u Sevilli protiv Betisa, u kojoj se osvrnuo na medijski istup tadašnjeg selektora mlade hrvatske U-17 reprezentacije, Roberta Jarnija.

Petković je kažnjen s 5.000 eura zbog povrede odredbe iz tačke V., stavka 1.6. Kodeksa o ponašanju fudbalskih djelatnika i klubova, čime je počinio prekršaj iz članka 83. Disciplinskog pravilnika HNS-a. Tačkom V., člankom 1.6. Kodeksa o ponašanju fudbalskih djelatnika i klubova utvrđeno je da se fudbalski djelatnici trebaju u javnim nastupima suzdržavati od negativnih stavova, vrijeđanja ili klevetanja drugih pripadnika fudbalske organizacije te davati izjave za sredstva javnog priopćavanja samo sukladno duhu i općem pravilu navedenog Kodeksa", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak