FK Velež pojačao zadnju liniju

1
Radiosarajevo.ba
FK Velež pojačao zadnju liniju

Velež je u utorak na službenim stranicama kluba objavio kako je novo pojačanje kluba Marko Karamarko (29), koji igra na poziciji desnog obrambenog igrača.

U prisustvu Veležovog direktora Sanjina Alagića danas je u službenim prostorijama kluba potpisan ugovor koji će ovog 29-godišnjeg igrača vezati za Rođene do kraja tekuće natjecateljske sezone.

Nakon raskida saradnje sa Osimom, poznato ko je novi direktor Veleža

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

Marko Karamarko rođen je 27. marta 1993. godine u gradu Wittenu u Njemačkoj, a prve nogometne korake napravio je u omladinskom pogonu njemačkog SC Schaffrath, da bi omladinski staž nastavio u klubovima SSV Buer 07/28, VfB Hüls i Preußen Münster.

Nakon razdoblja provedenog u Njemačkoj put ga vodi do Belgije, a nešto kasnije i Hrvatske, gdje je nastupao za Osijek, vinkovačku Cibaliju te Slaven Belupo, nakon čega potpisuje ugovor s litvanskim Žalgirisom, gdje se okrunio dvjema titulama prvaka Litve, kao i naslovom pobjednika litvanskog superkupa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak