Mehmed Janjoš izvršio prozivku, uskoro se očekuje transfer Harisa Duljevića

Radiosarajevo.ba
Fudbalski klub Sarajevo počeo je danas pripreme za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U prostorijama kluba iz Titove 38b održana je press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba Mehmed Janjoš i šef skauting službe Faruk Ihtijarević. 

"Danas ćemo izvršiti prozivku igrača FK Sarajevo. Igrački kadar ostao je isti, jedino smo raskinuli ugovor s Ćetkovićem, a kasnit će Crnkić jer mu avion još uvijek ne može sletjeti u Sarajevo. Već 21. januara idemo u Čitluk gdje ćemo biti do 29. januara. Prvog februara idemo u Tursku gdje ćemo igrati tri utakmice, a onda se vraćamo u Sarajevo te ćemo igrati generalnu probu."

"Što se tiče pojačanja, stručni štab je tražio pojačanja u svakoj liniji. Ali tražili smo baš pojačanje, a do ovoga momenta klub jednostavno nije u mogućnosti da odgovori tim zahtjevima, što ne znači da neće moći", rekao je Mehmed Janjoš.

Novinarima se obratio i Faruk Ihtijarević.

"Haris Duljević je igrač Sarajeva do 30. juna i u dogovoru s njim čekamo realizaciju transfera koji bi se trebao desiti u narednim danima. Ako ne dođe do transfera očekujemo produženje ugovora i ne vidimo razlog da se ne produži. Što se tiče ostalih igrača, za neke igrače su nam tražena velika obeštećenja i prevelike plaće. Konstantno nam dolaze ponude, prvenstveno za Duljevića i Ahmetovića. Još uvijek ipak nemamo konkretnu ponudu za Ahmetovića. Konkretnu ponudu za Duljevića očekujemo ove sedmice."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak